• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 10 °C

HDP ve TKP adayından dostluk mesajı

HDP ve TKP adayından dostluk mesajı
Dersim’de 31 Mart yerel seçimleri için Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Türkiye Komünist Partisi (TKP)’in seçim çalışmaları sürüyor.

31 Mart’ta yerel seçimler gerçekleşecek. Dersimliler aynı kitleye hitap eden HDP ve TKP adaylarının ittifak yapmaları gerektiğini belirtiyor. 
Konu ile ilgili HDP Eşbaşkan Adayı Nurşat Yeşil ve TKP Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu değerlendirmelerde bulundu.
Nurşat Yeşil, “Son dört yerel seçimdir biz sayın Maçoğlu’nun dahil olduğu Sosyalist Meclisler Federasyonları ile hiçbir ittifak yapmadık bugüne kadar. O yüzden insanların arada kaldığına inanmıyorum. Tabi insanlarda ittifak beklentisi vardı. Her yerde de bize bu soruları yöneltiyorlar. Bu demokratik bir tercih. 5 örgüt bir araya gelerek Devrimci Güç Birliği olarak ittifak yaptık. Ama maalesef diğer yoldaşlarımız arkadaşlarımız bu ittifaka dahil olmak istemediler. İlkeler bazında anlaşamadığımız yerler oldu. Tabiki sitemler var. İttifak olsaydı çok daha güçlü bir şekilde bu seçimleri geçirebilirdik. İnsanların kafasının net olduğunu düşünüyorum. Arada kalmışlık olduğuna inanmıyorum” dedi.
Fatih Mehmet Maçoğlu ise, iki tane demokrasi kuvvetinin dostane bir yarış içinde olduğunu söyledi.
Her iki cephedeki adayların çekilme ihtimalinin olmadığını belirten Maçoğlu, sözlerine şunları ekledi:
“Birlikte hareket etme konusunda zaman zaman o tür eleştiriler ya da öneriler de vardı ama olmadı. Bazı dönemlerde kurumlar ittifak tartışmaları yürütür ve birlikte hareket eder. Bazı dönemlerde de bu olmayabilir. Bu süreçte buna tekabül etti. Dersim’in sosyalist bir halk olduğunu düşünüyoruz. Dersim’in sosyalistlerin güçlü olduğu bir il olduğunu düşünüyoruz. Bundan kaynaklı sosyalist bir programı tercih edeceklerini düşünüyoruz.
İki tane devrimci ya da iki tane sosyalist bir liman söz konusu. Burda tercihini yaparken şehrin geleceğini düşünecek toplum. Bu ilin gençliğini, kadınını, yönetimini düşünecek. Sokağına dair söz söyleme, birlikte yönetebilme tercihini yapacak. Bunun da Halk Meclisleri ile Dersim Demokratik Halk Dayanışmasının programı olduğunu görecek. Ovacık’taki modelin Dersim’deki kararsız olabilecek dostlarımızın, halkımızın bizden yana tercih kullanacağını düşünüyorum.
İki tane demokrasi kuvvetinin yarışmasını doğru buluyorum. Ben burjuva siyaseti ile yarışmaktansa, iki dost kurumun beraber burayı şenlikli, karnavala çevirerek dostane bir yarış içerisinde geçmesini daha doğru buluyorum.”
Maçoğlu, kendisi ya da HDP adayının çekilmesine yönelik gelen taleplere ilişkin ise, “Ne HDP cephesinde ne de bizim cephemizde çekilme ihtimali yoktur. 31 Mart’a kadar bu süreci sürdüreceğiz. 31 Mart’ta da kazanımla çıkacağız” ifadelerini kullandı.
Dersim, AK Parti’nin 17 yıllık iktidarı döneminde milletvekili çıkaramadığı tek il olma özelliğine sahip.
Haber: Ali Haydar Gözlü

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim