• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 15 °C

HDP Milletvekillerin tutuklanması protesto edildi

HDP Milletvekillerin tutuklanması protesto edildi
HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın aralarında bulunduğu 5 milletvekilinin tutuklanması Dersim’de basın açıklaması ve oturma eylemi ile protesto edildi.

HDP Milletvekillerinin tutuklanmasını protesto etmek amacıyla bir araya gelen Emek ve Demokrasi Güç Birliği Sanat Sokağında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Milletvekillerin tutuklanmasına tepki gösteren HDP Dersim EşBaşkanı Arslan Çağ,

“AKP ve Erdoğan son bir yıldan beri Kürdistan ve Türkiye kentlerinde yürütmüş olduğu kirli savaş politikalarına her geçen gün bir yenisi eklenmeye devam etmektedir. Dün akşam ise yine karanlık saatlerde siyasi parti eş genel başkanlarımız Sn. Selattin Demirtaş ve Fiğen Yüksekdağ  ile birlikte 10 milletvekilimiz rehin alınmıştır. Ortaya çıkan zulüm görüntüleri 1990’lı yılları aşan bir duruma gelmiştir. Bu durum ülkede demokrasinin az kalmış kırıntılarına vurulmuş bir darbe niteliğindedir. Diyalog sürecinin sürdüğü dönemin Başbakanları o dönem artık tarih olmuştur derken kendi iktidarlarında o tarihleri kat ve kat geride bırakacak uygulamalara tanık oluyoruz.”dedi.

Tutuklama ve gözaltıların devam ettiğine dikkat çeken Arslan Çağ,

“Gün geçmiyor ki, Kendisine biat etmeyen ve kendisinden olmayan tüm sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, belediyeler, emekçiler, kadınlar, gençler, akademisyenler kısacası muhalif olan tüm kesimlere karşı her gün yeni bir operasyon, tutuklama ve gözaltı furyasıyla karşılaşıyoruz. 15 Temmuz darbe girişimini de arkasına alarak uzun süredir planladığı Tek Adam ve Başkanlık sistemi için kendi sivil darbesini gerçekleştirmektedir. Bugün halkın seçilmiş iradesine yönelik hak hukuk ve adaleti tanımayan AKP ve Saray zihniyeti halkımıza yönelik baskı ve zulmü artık tahammül edilemeyecek duruma gelmiştir. Bu gidişata haksızlığa ve hukuksuzluğa dur demek için sokağa çıkan Siyasi Parti Eş Genel Başkanları ve başkanları Sn. Sebahat Tuncel, Sn. Selma Gürkan, Sn. Leyla Güven başta kadın arkadaşlar olmak üzere bir kısmı darp edilerek gözaltına alınmıştır.”diye konuştu.

Çağ konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Biz Demokrasi güçleri olarak baskılarla, yasaklarla, toplumsal muhalefeti sindirmeye çalışan ve hakları yok sayan bu faşist zihniyetinin karşısın da yılmayacağımızı ve halkımızı da yaratmak istedikleri bu zulüm düzenine karşı ortak mücadele etrafında birleşmeye çağırıyoruz.  Buradan bir kez sesleniyoruz gözaltına alınan, tutuklanan tüm seçilmişlerimiz derhal serbest bırakılmalıdır.”

Basın açıklamasının ardından oturma eylemi gerçekleştiren grup daha sonra sessizce dağıldı.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim