• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 19 °C

HDP İzmir il binasına yönelik saldırı Dersim’de protesto edildi

HDP İzmir il binasına yönelik saldırı Dersim’de protesto edildi
HDP İzmir İl Örgütüne yönelik saldırı Dersim’de protesto edildi. Yapılan açıklamada, “Tek merkezden ve topyekûn gerçekleşen bu tür saldırılara karşı emek ve demokrasi güçleri olarak dayanışmayı büyüteceğiz.

Sadece tetikçi değil, saldırıyı azmettirenler de bulunmalı, bu karanlık tezgâh açığa çıkarılmalı, tüm sorumlular yargılanmalıdır” denildi.

HDP İzmir il binasına yönelik düzenlenen ve bir kadının katledildiği silahlı saldırıya tepki göstermek amacıyla Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri basın açıklaması gerçekleştirdi.

Siyasi parti ve kurum temsilcileri, Dersim Baro Başkanı Kenan Çetin, HDP Milletvekili Alican Önlü ile çok sayıda yurttaş Sanat Sokağında bir araya geldi.

Deniz Poyraz’ın fotoğrafı ile ‘Katilleri Tanıyoruz’ pankartının açıldığı açıklamada sık sık ‘Gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek, şehit namırın’ sloganları atıldı.

Açıklamada konuşan HDP İl Eş Başkanı Nurşat Yeşil, “Sürekli polislerin beklediği, içeri giren çıkan herkesin kayıt altına alındığı bir yerde katil elini kolunu sallayarak içeri girip arkadaşımızı katlediyor. Demokratik eylemlerde kişilere şiddet uygulayarak gözaltına alan polis katile ‘İsmin ne abicim’ deyip kollayarak gözaltına alıyor” dedi.

“KOBANE’DE İTTİFAK GÜÇLERİ OLAN IŞİD’İN KİNİDİR”

Konuşma yapan HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, “Artık sadece siyaset, çete, mafya değil devletin tüm imkanlarıyla yönetme şekli çeteleşti. Failler bu katliamı açıkça söylemişler. Biri bunlar daha iyi günleriniz diyordu. Yetmiyor gazeteci, akademisyen görüntüsü altında alçakça partimize karşı propaganda yapılıyordu. Aylardır bu saldırıların isthbaratını veren kulübeler kuruldu parti binalarımız önüne. Bu kin, Kobane’de ittifak güçleri olan IŞİD’in yenilgisinin kinidir. Çeteleşmenin mevzii olan rant alanlarının kaybetmesinin kinidir” ifadelerini kullandı.

“DENİZ’İN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ YÜKSELTMELİYİZ”

Ortak basın metnini okuyan Emek Partisi İl Başkanı Ergin Tekin şunları kaydetti:

“Bu saldırı hepimizedir ve böylesi bir çürümeye, düşman hukukuna, kurşuna dönüşen kutuplaştırma siyasetine ses çıkarmamak, sırtını dönmek, bu katliamlara yol vermek demektir. Yaşanan katliamı Dersim Emek ve Demokrasi güçleri olarak lanetliyor, bir daha yaşanmaması ve Deniz Poyraz’ın barış, adalet ve özgürlük mücadelesini yükseltmek için halkımıza çağrıda bulunuyoruz.

“DAYANIŞMAYI BÜYÜTECEĞİZ”

Tek merkezden ve topyekûn gerçekleşen bu tür saldırılara karşı emek ve demokrasi güçleri olarak dayanışmayı büyüteceğiz. Sadece tetikçi değil, saldırıyı azmettirenler de bulunmalı, bu karanlık tezgâh açığa çıkarılmalı, tüm sorumlular yargılanmalıdır.  Çünkü, saldırgan kim olursa olsun, bu saldırının, HDP’ yi ve yöneticilerini “terörist” olarak hedef gösteren, iktidar ve fiili ortağından güç aldığı açıktır.”

Açıklama, beş dakikalık oturma eylemiyle sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim