• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 15 °C

HDP Dersim İl Örgütü’nden dayanışma çağrısı

HDP Dersim İl Örgütü’nden dayanışma çağrısı
HDP Dersim İl Eş Başkanları Nurşat Yeşil ile İbrahim Kasun ve Dersim Milletvekili Alican Önlü yayınladıkları basın açıklaması ile Dersimlileri birlik ve dayanışmaya, yardımlaşmaya ve ihtiyacı olanlara sahip çıkmaya davet etti.

Kampanya 50 aile ile başlarken, bugün 100 aileye çıkarıldığı ve bu sayının gelen desteklerle çoğalacağı belirtildi.

Türkiye’de hızla yayılan ve yüzlerce insanın yaşamını yitirmesine neden olan yeni tip koronavirüs Covid-19’a karşı tüm yurtta siyasi partilerden sivil toplum örgütlerine kadar her oluşum bu pandemi ile mücadele etmeye devam ediyor.

HDP Dersim İl Örgütü ile tüm ilçelerde kurulacak komisyonlarca koordinasyonu sağlanacak olan kampanyada, belirlenen ailelere 500 TL destek sunulacak. Kampanya Dersim İnşa Kongresi işbirliği ile yürütülüyor.

HDP Dersim İl Eş Başkanları Nurşat Yeşil ile İbrahim Kasun ve Dersim Milletvekili Alican Önlü yayınladıkları basın açıklaması ile Dersimlileri birlik ve dayanışmaya, yardımlaşmaya ve ihtiyacı olanlara sahip çıkmaya davet ettiler. Kampanya 50 aile ile başlarken, bugün 100 aileye çıkarıldığı ve bu sayının gelen desteklerle çoğalacağı belirtildi.

HDP Dersim İl Örgütü adına yapılan açıklama ile kampanya tanıtımı gerçekleştirildi.

 

"FATURA FAKİRE KESİLMEK İSTENİLİYOR"

Hükümetin şu anda hakim olan sağlık krizi yönetimini eleştiren HDP İl yönetimi yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Koronavirüsün tüm dünyayı etkisi altına aldığı ağır ve zorlu bir süreçten geçiyoruz. Ülkemizde de virüsün etkileri giderek artıyor ve en çok da yoksul halkı ve emekçileri vuruyor. Bu virüs doğayı talan eden, insan yaşamını hiçe sayan sadece üretimi ve elde edeceği kârı düşünen kapitalist sistemin yol açtığı bir hastalıktır. Ve bu sistemin sahipleri, her zaman olduğu gibi bunun bütün yükünü yine işçi, emekçi ve yoksul halka ödetmek istiyor. Ülkemizde de siyasal iktidar bu virüsün yol açtığı tahribatı yoksul halk ve emekçiden çıkarmak ve sermaye sahiplerini ayakta tutmak için bir fırsata çevirmek niyetindedir. Koronavirüs krizinin yakın zamanda çözülmeyeceği, çözülse dahi yeni krizleri doğuracağını öngörmekteyiz. AKP, Türkiye halklarının gözünde yitirdiği meşruluğu bu virüsle yeniden kazanmak isterken, tekçiliği ve her türlü zor aygıtı kullanmaktan da geri durmuyor.”

 

"DAYANIŞMAMIZI BİRAN ÖNCE GÖSTERMEK ZORUNDAYIZ"

“Bizler bu süreci ancak halk sağlığını önceleyerek, başta Türkiye ve Kürdistan halkları olarak kurumlarımız, siyasi partilerimiz, aydınlarımız ve sanatçılarımızla ortak bir ittifak zemini oluşturarak, dayanışmayla aşabiliriz. Parti içi dayanışma, oturduğumuz binalarda dayanışma, köyümüzde, sokağımızda ve mahallemizde dayanışma ve tüm kentte dayanışma duyarlılığını bir an önce oluşturmak zorundayız” denilen açıklama şöyle devam etti:

“Dersim halkının kendi toplumsal dinamikleri ve öz kültürü bir dayanışma üzerine kuruludur. Kirvelik, musahiplik, pir – talip ilişkisi ve ocakları bu dayanışmanın birer mekanizmasıdır. En zorlu koşullarda dahi inancını, kültürünü, dilini bu toplumsal dayanışmayla korumuş ve bu günlere taşımıştır. Bugün de yine bu kültür ve toplumsal dinamikleriyle güçlü bir dayanışmayı ortaya çıkaracağından hiçbir şüphe duymuyoruz. Yine bu süreçte evde kalmak zorunda olan halkımız, toplumsal ilişkilerini, komşuluk ilişkilerini, tarihini, inancını, kültürünü ve dilini, çocuklarıyla birlikte geliştirmek için değerlendirmelidir.”

 

"BİRLİKTE BAŞARABİLİRİZ"

HDP Genel Merkezi koordinesinde tüm kentlerde zorlukla mücadele etme sürecinde halkların yanında olacaklarını belirten Nurşat Yeşil, İbrahim Kasun ve Alican Önlü, HDP Dersim İl ve İlçe Eş Başkanlarımız, Dersim Milletvekili, PM üyesi, belediye meclis üyelerinin ve il genel meclis üyelerinin içinde olduğu 6 kişilik yürütme organının da oluşturulduğunu ve kampanyanın bugün itibari ile başlatıldığını açıkladılar. Kampanyadan faydalanmak isteyen yurttaşlar HDP Dersim Kardeş Aile Koordinasyonuna başvuru yapabilirler. Yurt dışında yaşayan yurttaşlar için de Dersim İnşa Kongresi çalışmalar yürütecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim