• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 10 °C

Hasta arkadaşları için sahneye çıktılar

Hasta arkadaşları için sahneye çıktılar
Dersim Akademi Spor Kulübü minik öğrencileri, sergiledikleri oyundan elde ettikleri geliri Ovacık'lı 11 yaşındaki Yaprak Sarıgül'ün tedavisi için kullanacak.

Akademinin gönüllü eğitmeni Ergün Demir tarafından çocuklara yönelik açılan drama-tiyatro kursu sonunda ortaya çıkan oyun geçen hafta Cuma günü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda sergilenmişti. Akademi, minik öğrencilerin bu tiyatro gösterimi sonucunda elde edilen geliri çok anlamlı bir amaç için kullanma kararı aldı.

Minik öğrencilerin sahnelediği gösteriden elde edilen 3 bin 580 lira tutarındaki gelir, yine akademinin öğretmenleri, veli ve öğrencilerle birlikte Ovacık ilçesine Sarıgül ailesine yapılacak ziyaret ile Yaprak Sarıgün’ün tedavisi için aileye teslim edilecek. Yaprak Sarıgül'ün Konjenital Melanositik Nevus hastalığı nedeniyle bu güne kadar iki kez ameliyat geçirdiği ve tedavi amacıyla maddi ve manevi desteğe ihtiyaç duyulduğu öğrenildi.

Kulübün etkinlikleri ile ilgili bilgi veren Dersim Spor Akademi Okulu eğitmenlerinden Suat Başaran, “Dersim Akademi spor kulübü yıllardan beri karate, basketbol, judo, atletizm ve sanat alanında çocuklarla çalışan gönüllü eğitmenlerin 2017 yılında bir araya gelerek kurdukları spor sanat ve kültür kulübüdür. Yaklaşık 400’e yakın lisanslı sporcumuzla çocuklarımızı hem eğitiyoruz hem de bu platformlarda yarıştırıp kendilerini ve yeteneklerini ifade etme şansı tanıyoruz. Tiyatro kulübümüz ve kütüphanemizle de özgüvenli, üreten, sorgulayan evrensel değerlere akla sağduyuya ve vicdana göre hareket eden bireyler yetiştirmek istiyoruz.

Antrenör ve eğitmenler hiçbir ücret almadan kulüp çatısı altında faaliyet gösteriyor. Hepimizin en büyük kazancı çocukların iç dünyalarındaki mutluluk ve yüzlerindeki gülümseme. En önemli ilkemiz siyaset, ticaret ve rantın bu organizasyona girmemesidir. Sadece çocuklarımızın ve gençlerin yüceldiği bir kulüp yapısı. Finansmanı is insanı emekçi, memur, esnaf, doktor vs. bütün kesimlerden gelen katkılarla sağlıyoruz. Ve bu kaynak çocuklarımızın müsabaka, etkinlik ve organizasyonlarında kullanılıyor. Her ay düzenli olarak mali tabloyu sosyal medya vasıtasıyla halkımızla paylaşıyoruz. Şeffaflık bizim için çok önemli ve vazgeçilemez ilkelerimizdendir”

Akademinin gönüllü ve başarılı ekibi ise şöyle: Basketbol Çetin Pınar, Karate İlknur Çavdar ve Celal Cüvelek, Judo Kaan Karagülle, Atletizm Murat Sağıroglu, Sanat Ergün Demir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim