• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 17 °C

Halk Sağlığı Müdürlüğünden grip hastalığı açıklaması

Halk Sağlığı Müdürlüğünden grip hastalığı açıklaması
Halk Sağlığı Müdürlüğü, Grip hastalığına karşı gerekli önlemlerin alındığını açıkladı.Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sağlık Bakanlığı bünyesinde uzman kişilerden oluşan Grip Bilim Kurulu değerlendirme toplantısında;   “Avrupa Bölgesinde her yıl görülmekte olan mevsimsel grip aktivitesinin ilk vakalarının Ekim ayından itibaren görülmeye başlandığı, Ocak ve Şubat aylarında artarak devam ettiği, ülkemizde de her yıl olduğu gibi bu yılda Aralık ayı ortasından itibaren ilk vakaların görülmeye başlandığı ve İnfluenza vaka sayılarındaki artışın, beklenen mevsimsel grip artışı olup görülen grip tiplerinin de Avrupa’da görülen tiplerle benzer olduğu,gerek Avrupa’da gerekse ülkemizde virüslerin arasında yeni ortaya çıkmış farklı bir virüs tespit edilmediği, bu nedenle, son dört yıldan farklı bir seyir öngörülmediği” değerlendirmelerini yapmıştır.”

Grip hastalığının ülkemizde özel bir takip sistemiyle izlendiğinin belirtildiği açıklamada şöyle sürdürüldü:

“Bu sistemle gribin ortaya çıkması, yaygınlaşması, azalması gözlemlenip ölçülmekte ve dünya ülkeleri ile birlikte değerlendirilmektedir. İlimizde olası bir grip salgınına yönelik olarak eylem planı hazırlanmıştır. Tunceli de sağlık kuruluşlarında influenzaya yönelik önlemler alınarak hareket edilmiş, Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde yeterli miktarda antiviral ilaç bulunmakta olup, ihtiyaç duyan sağlık kuruluşlarına dağıtımı yapılmıştır.

İlimizde grip hastalığı ile ilgili Ocak-Şubat-Mart aylarında hastaneye başvuru ve yatışlarda artış olmuştur, içinde bulunduğumuz ayda bu sayı giderek azalmıştır. Bu kapsamda daha önceki basın açıklamasında ilimizdeki durumu görmek için hastalığın türünü belirlemeye yönelik olarak dört yatan hastadan numune alınıp Ankara Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı Daire Başkanlığına gönderildiği belirtilmiştir. Sonuçlar çıkmış olup İki hastaya ait sonucun negatif (İnfluenza A/B olmadığı), diğer iki hastaya ait numune sonucunun ise mevsimsel bir İnfluenza virüsü olan İnfluenza B olduğu saptanmış, H1N1 (Domuz Gribi) virüsü ise tesbit edilmemiştir.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim