• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 25 °C

Halk Sağlığı Müdürlüğünden Dünya Çocuk Hakları Günü açıklaması

Halk Sağlığı Müdürlüğünden Dünya Çocuk Hakları Günü açıklaması
Halk Sağlığı Müdürlüğü,Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle yazılı bir açıklama gerçekleştirdi.

Açıklamada, Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak  Çocuk Hakları kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sekretaryasında Çocuk Hakları Komisyonunda etkin olarak çalışmalar yürütüldüğü ve bu çalışmalar kapsamında ‘çocuk ihmal ve istismar’ ve ‘çocuk hakları’ konusunda bilinçlendirme ve farkındalık faaliyetlerinin sürdürüldüğü belirtildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda 20 Kasım 1989 da kabul edilip, 1995 yılında ülkemizde yürürlüğe giren Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi 26 yıl içerisinde dünyada ve ülkemizde çocuk hakları bilinci oluşturma ve bu hakların yaşama geçirilmesinde hayli mesafe alınmasını sağlamıştır.

Taraf olduğumuz Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme, çocukların yaşama, gelişme, korunma ve kendilerini ilgilendiren kararlara katılıma ilişkin tüm haklarının hiçbir ayırım gözetmeksizin çocuklara eşit olarak tanınması ilkesini getirerek çocuğun yüksek yararının öncelikle esas alınması gereğini bizlere her daim hatırlatmaktadır.

 

Çocuk Hakları Sözleşmesi

 18 yaş altındaki bireylerin yetişkinlerden daha farklı ve özel ihtiyaçlara sahip olmasından yola çıkılarak, çocuklar için ayrıca hazırlanan bir sözleşmedir. Sözleşme en fazla sayıda (193) ülke tarafından onaylanan insan hakları belgesi olma özelliğine sahiptir. 54 maddeden oluşan sözleşmede çocukların mutlu, sağlıklı ve güvenli olabilmeleri için hangi haklara sahip oldukları yer almaktadır.

Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğü Çocuk Hakları kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sekretaryasında Çocuk Hakları Komisyonunda etkin olarak çalışmalar yürütmekte olup bu çalışmalar kapsamında ‘çocuk ihmal ve istismar’ ve ‘çocuk hakları’ konusunda bilinçlendirme ve farkındalık faaliyetleri yürütmektedir. Ayrıca koruma kararı alınan çocukların sağlık tedbirleri, Müdürlüğümüz olarak Aile Sağlığı Merkezlerimiz ve Devlet Hastanesi işbirliği çerçevesinde uygulanmaktadır.”denildi.

 

 

 

  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim