• BIST 9696.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • Tunceli 28 °C

Halk Sağlığı Müdürlüğü açıklama yaptı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü açıklama yaptı.
Süt ve süt ürünlerinin tüketiminin teşvik edilmesi, bu konuda toplumda bir bilinç oluşturulması amacıyla dünyada her yıl 27 Eylül Dünya Okul Süt Günü olarak kutlanıyor.

 Dünya Okul Sütü Günü çerçevesinde süt tüketiminin özendirilmesi amaçlanıyor. Dünya Okul Sütü Günü nedeniyle Halk Sağlığı Müdürlüğü bir açıklama yaptı. Sağlığınız için sağlıklı süt için 

Sütün her yaşta insan vücuduna olan yararının anlatıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Süt, bebeklikten yaşlılığa kadar vücudun gelişmesi, güçlenmesi ve sağlığın korunması için gerekli besin öğelerini içeren çok önemli bir besindir. Bu yüzden insan vücudu için kolayca sindirilebilir ve rahatlıkla kullanılabilir. Özellikle büyüme ve gelişmenin hızlı olduğu okul çağı çocuklarında süt ve süt ürünlerinin tüketimi önem taşımaktadır.

Okul çağı çocuklarının süt ve sağlık üzerine etkisi konusunda bilinçlenmelerini sağlar, Çocuklara sağlıklı büyüme ve gelişmeleri için kalsiyum ve proteinden zengin olan sütü içme alışkanlığı kazandırılmasını teşvik eder, Süt içme olanağı sunarak sağlıklı beslenmelerine destek olur, Sağlıklı ve hijyenik süt tüketiminin yaygınlaşmasını sağlar, Süt üretimin artırılmasını teşvik eder,

Süt arzı fazlalığının değerlendirilmesini sağlayarak, üretimde istikrarı sağlar. Her yaştan insanın, ama özellikle çocukların sağlığı için vazgeçilmez temel besin kaynağı sütün tüketimi, ülkemizde ne yazık ki, çok düşük düzeylerde seyretmektedir. Türkiye’de günlük süt-yoğurt tüketimi kişi başına ortalama 106 gr’dır. Okul Sütü Programı bu bakımdan da büyük önem taşımakta ve iki boyutlu bir işlev üstlenmektedir. Birincisi, öğrencilere sütü sevdirmek, onların yeterli ve dengeli beslenmesine katkıda bulunmak; İkincisi ise, sağlıklı koşullarda süt tüketiminin önemine ilişkin anne-babalarda ve öğretmenlerde farkındalık yaratmaktır. Doğal olarak geleceğin yetişkinlerine yapılan önemli bir yatırım olduğu da unutulmamalıdır.  Süt ya da süt ürünlerine hassasiyet olarak bilinen ”laktoz intoleransı”, ”laktaz” adı verilen enzimin eksikliği veya olmaması durumunda sütün sindirilememesi sonucunda meydana geliyor. Süt ve süt ürünleri tüketiminden sonra, bağırsaklardan emilemeyen süt şekerinin sebep olduğu hastalığın belirtileri karın ağrısı, karında kramplar, aşırı gaz ve ishal şeklinde görülüyor. Çocuklarınız Süt içtikten sonra 6 saat içinde, karın ağrısı, kusma vb. bu gibi sağlık şikayetleri oluşursa en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz ve öğretmenine durumu bildiriniz.

Sağlıklı nesiller yetiştirebilmemiz için süt ve süt ürünlerinin tüketiminin yaygınlaşması son derece önemli ve gereklidir.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim