• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 11 °C

Gururumuz olan basketbolcu kızlarımız

KENAN KANDİL

 

Her yıl aldığı başarılarla Türkiye Şampiyonasına katılma başarısı gösteren Dersim Akademi Spor adıyla basketbol dalında adından bahsettirerek Türkiye’nin ilk sekiz takım arasından yer almıştır.

Bölgesinde şampiyon olan, Türkiye şampiyonasında zirveyi zorlayan bir takım olması nedeniyle rakip takımlar tarafından dikkate alınacak kadar güçlü olan basketbolcu kızlarımız “Büyük dağın, büyük dumanı olur” atasözü ile büyük dağ ve büyük duman olan bir takımdır, Dersimli Basketçilerimiz.

Türkiye şampiyonasında adında bahsettiren Basketbolcu kızlarımız milli takım seçmelerine katılma başarısı da göstermişlerdir.

8-12 Şubat 2022 tarihleri arasında Malatya ilinde düzenlenen, Okul Sporları Türkiye Yarı Finallerinde, ilimizi temsil eden Dersim Anadolu Lisesi kadın basketbol takımı grubunun favori takımıydı.

9 Şubat 2022 tarihinde Mardinli basketbolcularla karşılaşmaya çıkan Basketbolcu kızlarımız rakibini 76 – 43 sayı farkıyla yenerek güzel bir başlangıç yaptı.

10 Şubat 2022 tarihinde Batmanlı basketbolcularla karşılaşmaya çıkan basketbolcu kızlarımız çekişmeli geçen müsabaka sonunda 43–47  sayı farkıyla yenilerek alışmadığı ve beklemediği bir yenilgi aldı.

Bu yenilgi sonrasında umutlarını Ankara Arı Okulları karşılaşmasına bırakan basketbolcularımız 12 Şubat 2022 tarihinde yaptığı karşılaşma sonunda 52 – 70 sayı farkı ile Ankara Arı Okullarına yenilerek her yıl gittiği Türkiye Şampiyonasına, bu yıl katılma hakkı kazanamadı.

Her yıl Türkiye şampiyonasına giderek ilk 8 takım arasına giden basketbolcu kızlarımız, bu yıl Türkiye’nin ilk 16 takımı arasındadır.

Ancak aldığı başarılarla adından söz ettiren Basketbol koçu Çetin Pınar alışık olmadığı başarısızlık sonrasında yaptığı açıklamada ;“Evet bir hikayenin  daha sonuna geldik. Bizleri destekleyen herkese teşekkür ederim. Hedef Türkiye'de ilk 8 kalıp  finallere yükselmekti.ama olmadı. Bugün Ankara Arı okullarına yenilerek turnuvaya veda ettik. 70-52 Arı okullarına finallerde başarılar dilerim. Önce ilk 32 takım arasına sonra da  ilk 16 takım arasına kalan kızlarımın emeğine ve yüreğine sağlık. Bu şehirde basketbolu sevdiren ve bir yerlere taşıyan kızlarıma ve turnuvada oynadıkları ve verdikleri mücadeleden ötürü kızlarımı yürekten kutlarım. Ama daha çok yazılacak hikayemiz var.bu  şehirde basketbolu en iyi yerlere getirmek için çalışmaya devam. Yol uzun hedefler büyük”

Şeklinde açıklama yaparak, Türkiye şampiyonluğu hedef ve hayallerinde vazgeçmeyeceğini belirtti.

“Büyük dağın, büyük dumanı olur” sözü Dersimli basketçilerimizi yenmek, rakipler için bir dağı devirmek gibidir.

Ve de dağ olan basketbolcu kızlarımızla gurur duyuyoruz.

Bu yazı toplam 15527 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim