• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 13 °C

Gürsel Erol, Tunceli'nin sorunlarını gündeme taşıdı

Gürsel Erol, Tunceli'nin sorunlarını gündeme taşıdı
CHP Milletvekili Gürsel Erol, bütçe görüşmelerinde ilimizin yol ve köprü gibi sorunlarını gündeme getirdi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Hem Elazığ’ın hem de Tunceli’nin sorunlar ve taleplerini her fırsatta ve ortamda dile getirmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Milletvekili Erol, bakanlıkların bütçe toplantılarına katılarak 26. Dönem milletvekilliği yaptığı Tunceli’nin sorunlarını dile getirdi. 

 

DESTEKLER İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçe toplantısında Tunceli’nin sporla ilgili sorunlarını dile getiren Milletvekili Gürsel Erol, “Ben 26'ncı dönem Tunceli milletvekiliydim, siz Spor Toto Başkanıydınız, Osman Bey burada, Gençlik ve Spor Bakanımızdı. Ben Tunceli milletvekilliğim dönemimde, gerek Tunceli'de yapılan golf sahasıyla ilgili gerek oradaki rafting ekiplerine ve Dersimspor'a verdiğiniz destekle ilgili teşekkür ederim. Bu dönem, 27'nci dönem de Elazığ milletvekiliyim. Doğal olarak arkadaşlarımızın eleştirileri kendi seçim bölgelerindeki vatandaşın ve seçmenlerin taleplerine göre burada gündeme getirme getirmeleri son derece haklıdır. Cumhuriyet Halk Partisinin yaklaşımı, doğru yapılan bir işe teşekkür etmek, kendi bölgelerinde vatandaşın talepleriyle ilgilide eleştirileri makul bir dille gündeme getirmektir. Arkadaşlarım eleştirdi, ben de Tunceli ve Elazığ adına teşekkür etmek isterim” dedi. 

 

TURİZM İÇİN ÇEŞİTLİ ÖNERİLER

Değerlendirmesini sürdüren Milletvekili Erol, “Tunceli 26'ncı dönem milletvekilliği yaptım. Hala elimin, kolumun, gözümün üzerinde olduğu bir ildir. Tuncelili gençlerde spora karşı inanılmaz bir ilgi ve alaka var. Oradaki gençlerin spora yönlendirmeleriyle ilgili, kulüplere destek verilmesine acil ihtiyaç var. Özellikle, Dersimspor futbol kulübü, rafting ekipleri, bireysel spor yapan kulüpler var. Bunlara destek verilerek, o çocukların hayata, spor aktivitelere katılmaları son derece anlamlı. Ayrıca Tunceli'de Pertek ve Hozat Belediyelerimizin spor kompleksi yapımı ile ilgili talepleri var. O taleplerin de karşılanmasını sizden rica ediyorum” diye konuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde Tunceli’nin turizminin geliştirilmesi için öneriler sunan Milletvekili Erol, “Bölgenin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması için yeni tür ve güzergahların belirlenmesi gerektiğini belirtti.

 

TERMAL TURİZM GELİŞTİRİLEBİLİR

Milletvekili Erol" Nasıl GAP turu gibi bir turizm yapılanması varsa bizim sizden ilk talebimiz şudur. Özellikle, Malatya'nın, Elazığ'ın, Bingöl'ün, Tunceli'nin ve Erzincan'ın içinde olduğu tarihiyle, kültürüyle, sanatıyla, mutfağıyla, musikisiyle, doğasıyla bu illerin birbirinden farklı özellikleri olan ama bir gezi güzergahı doğrultusunda birlikte planlanabilecek bir süreçle, bu illerle ilgili Yukarı Fırat Havzası turu adı altında bir bölgenin ilan edilmesiyle ilgili talebimiz var. İkincisi, Elazığ'da geçtiğimiz yıllarda termal yeraltı kaynak suları bulundu. Termal turizmi geliştirilebilir. Pertek ilçemizde termal otellerimiz var. Bu Elazığ'da da yapılabilir. Elazığ ve Tunceli birlikte planlanarak bu turizmle ilgili, termal turizmle ilgili bir planlama yapılabilir” ifadelerini kullandı. 

 

PERTEK KÖPRÜSÜNE İHTİYAÇ VAR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Pertek köprüsüne değinen Milletvekili Erol, “26'ncı Dönem Tunceli Milletvekilliğim döneminde Karayolları Genel Müdürlüğü Tunceli'de gerçekten çok ciddiye alınacak işler yaptılar, bu işlerle ilgili de karayolları bürokrasisine, teknik elemanlarına ve bakanlığa teşekkür ederim. Tunceli-Pertek yolu, Tunceli-Nazımiye yolu, Pertek-Hozat yolu, Pertek, Çemişgezek yolu, Hozat-Ovacık yolu tamamlandı. Kısmen de şu anda hala devam eden yollar var. Bunlar doğru proje miydi? Evet, bunlar doğru proje. Özellikle Tunceli-Pertek-Elâzığ arasındaki yol son derece önemliydi. Şu anda şehirde yani Elâzığ ve Tunceli'yi birlikte değerlendireceksek bir köprüye acil ihtiyaç var. Bu da Pertek Köprüsü. Tunceli-Pertek yolu, son derece standartları yüksek bir yol yapıldı. Şu anda Karadeniz- Elâzığ bağlantısı tamamen bu yol güzergâhından tercih edilen bir yol haline geldi" dedi.

 

BÖLGEDE ÖNEMLİ BİR TALEP VAR

"Yazın özellikle burada binlerce araç feribotla karşıdan karşıya geçmek için inanılmaz bir zaman kaybı ve uzun kuyruklarla karşı karşıya. Ben bakanlığınızın aslında yanlış bir uygulamasından öncelik sırasına göre projelerinizdeki hatadan da bahsetmek istiyorum, Elazığ- Malatya arası Kömürhan Köprüsü yapıldı. Yaklaşık maliyeti şu anda 9 milyon civarında. Mühendislik harikası bir köprü ama şu anda o bölgede acil ihtiyaç olan bir köprü müydü. Keşke kaynaklar doğru kullanılabilse yani bu köprünün yerine Pertek Köprüsü yapılmış olsaydı. Pertek Köprüsü şu anda acil bir ihtiyaç. Yani Karadeniz ile doğuyu birbirine bağlayan, hem nakliye taşımacılığında hem insan taşımacılığında ve insanların seyahatlerinde kullandıkları bir bölge haline geldi ve inanılmaz şekilde bir talep var o bölgede. "

 

KARADENİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜZERGAH

"Özellikle Pertek Köprüsü'nün gündeme alınmasıyla ilgili talebimiz var. Bunu yalnızca Elâzığ Milletvekili olarak değil, geçmiş dönemde de Tunceli Milletvekili olduğum için acil bir ihtiyaç olarak söylüyoruz. Bu, yalnızca Elâzığ'ı, Tunceli'yi ilgilendiren bir yol da değil, Karadeniz'in kuzey-güney bağlantı hattını, kuzeyi ile güneyi bağlama hattıyla ilgili de inanılmaz zaman tasarrufu sağlayacak ve yolu kısaltacak bir projedir. Ben bu yaz Artvin Yusufeli ilçesine gittim ve orada devletin isterse ne yapacağını gördüm ve kutluyorum, güzel işler yapılmış. Tüneller, viyadükler, inanılmaz bir yatırım var. Şimdi, devlet isterse yapar. Sizden beklentimiz, Yusufeli'ne gösterdiğiniz ve verdiğiniz önem doğrudur ama aynı önemi ve değeri Pertek Köprüsü için de vermenizdir. Pertek Köprüsü hem Tunceli için hem Elâzığ için hem Karadeniz için önemli bir güzergahtır, önemli bir projedir. Bu konuda bakanlığınızın ve Karayolları Genel Müdürlüğünüzün ilgisini bekleriz”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim