• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Tunceli 13 °C

GÜNÜN ÖNE ÇIKARDIKLARI

Fikri TAŞ


    CORONA CANAVARI, insanlığı, hala korkutmaya, tehdit, etmeye devam etmektedir. İnsanlıkta, ondan korunmak için en etkili silah olan aşı silahını, korunmak için kullanmaktadır. 
    Sayın Valimiz, aşı silahının, önemini, önceliğini, vurgulamak için, aşı yapanları, ödüllendirmektedirler. Okullarda aşı olan öğrencileri, çeşitli hediyelerle ödüllendirdiler. Eğitim öğretimin aksamaması, sınıfların, hatta okulların tekrar kapatılmaması için herkes üstüne düşeni yapmalıdır. Aileler, çocuklarını, mutlak aşılandır malı, aşının önemini çocuklarına anlatmalı, maskelerini sürekli takmalarını tembih etmelidirler. Okulda da öğretmenler, üstlerine düşeni yapmalı, öğrencilerini koruyacak her türlü tedbiri almalı, uyarıları yapmalıdırlar.
    Okullarda. Bu tedbirler alınırken, Ne yazık ki sokakta, maskelerini takmamış. Aşısını yapmamış, gençlerin çokluğu, hala varlığını sürdürmektedir. Bu bir tehlikedir. Çocuklar, yaşlılar, uyarılırken, bu beyefendiler, han fendiler, uyarılmamaktadırlar. Uyaranlar, yoktur. Bunlar, her alanda, özgürce, maskesiz, dokunulmaz, dolaşmaktadırlar.
     Kahvelerde, tehlike saçan, mesafesiz, adeta kucak kucağa oyun oynayanları da, uyaranlar yoktur. Onlarda, maskesiz, mesafesiz, yaşama özgürlüklerine kavuşmuşlardır.
    +       +       +
    VAZ GEÇİLSİN
    CORONA ile mücadele bütün cephelerde sürerken,(SGK) SOSYAL GÜVENLİK KURUMU, aldığı bir kararla bu salgın döneminde en çok ihtiyaç duyulan bazı 52 ilacı, emekliye, vatandaşa, ödeme kapsamından çıkardı. Artık bu ilaçları, emekliler, yoksullar, parayla satın alabilecekler.
    Elinde boğaz spreyi olan bir arkadaş, tepkili bir yüz ifadesiyle, geldi. Ayakta, ’Hocam benim astımım var.Bu ilacı sürekli kullanıyorum. Bitmişti. Eczaneye gittim. Parayla dediler. Bundan sonra devlet ödemiyormuş. Daha başka ilaçlarda varmış. Ödeme gücümüz yok. Biz ne yapacağız. Devlet niye bunu bize yapıyor. Bu büyük bir haksızlıktır.’ Diye tepkisini dile getirdi.
      Geçen hafta bacağımdaki romatizmalı, kas ağrılarını gidermek için doktora gitmiştim. Bir krem yazmıştı. Önemli, ihtiyaç duyulan bir ilaçtı. SGK nın, aldığı kararla, bu ilacı, artık parayla satın alabileceğim. SGK nın, vaz geçtiği artık vermeyeceği ilaçlar, Kas gevşetici, ağrı kesici, iltihap giderici, en çok ihtiyaç duyulan ilaçlardır. Alım gücü düşük olan vatandaşlar, bu ilaçları, artık eczanelerden parasız alamayacaklardır. Ağrıları ile baş başa kalacaklardır.
    Bütün dünya, bütün ülkeler, bu sıkıntılı süreçte, sancılı, yıllarda, vatandaşlarına, her türlü desteği verirken, her türlü yardımı yaparken, bizim devletimizin, bunu yapması, emeklinin, hakkı olan ilaçları bile vermemesi, kesmesi, büyük bir haksızlıktır. Hatta skandaldır.
    Bu haksızlığın giderilmesini, herkes, siyasi partiler, dile getirmeli, gerekli tepkiyi göstermelidirler.
   Halkın sağlık, yaşam, hakkını daraltan, kararlardan, uygulamalardan, derhal 
   VAZ GEÇİLSİN.
    +   +   +
   649 GÜNDÜR BULUNAMADI
    Üniversitede okuyan, GÜLÜSTAN DOKU, cinayetlerin, kayıpların, yaşanmadığı TUNCELİDE kayboldu. Baraj gölünde dediler, Dünya kadar su arayıcılar, dalgıçlar, baraj gölünü günlerce, aylarca taradılar. Bulamadılar. Gölde Bir iğne olsaymış, onu bile bulabilen su dalgıçları, GÜLÜSTANI bulamamışlardı.
   O günlerde, Sayın, Tuncay SONAL Valiyi aramış, kayıp Gülistanı, sormuştum. Kimseye müsamaha gösterilmeden gereken soruşturma yapılacak. Bulunacak. Demişti.
  Baş şüpheli, ZAİNAL ABARAKOV, üvey babası, polis, E. Y. kısa sürede, ELLERİNİ KOLLARINI SALLAYARAK Tunceli’den taşınıp gitmişlerdi. Kimse engel olmamıştı.
  Her türlü kayıp vakayı, kısa sürede aydınlatan emniyet güçlerimiz, polisimiz,649 gündür, kayıp olan GÜLÜSTAN DOKUYU, onu kaybedenleri, yok edenleri,bulamadı.
 ÜZÜCÜ.
  
 
  
     

Bu yazı toplam 3234 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim