• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • Tunceli 12 °C

Gülistan’ın ailesi ve Baro’dan açıklama

Gülistan’ın ailesi ve Baro’dan açıklama
Dersim’de 5 Ocak’tan bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun ailesi ve Dersim Barosu basın açıklaması gerçekleştirdi.

Baro’da düzenlenen basın açıklamasında ilk olarak söz alan Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, teknik olarak çalışmaların devam ettiğini söyledi. Adli boyutta eksikliklerin olduğunu belirten Doku, başsavcıyla görüştüklerini, fakat Zaynal Abarok’un ifadelerinden tatmin olmadıklarını aktardı. Abla Doku, “Başsavcılık Zaynal’ın ailesini kendi gözetimi altında alacağını, ifadelerinde sadece ‘eve geldik sadece cay içtik değil’ ayrıntılı bir şekilde inceleyeceğini dair söz verdi. Aile olarak bu söze güvenmek istiyoruz. Bir mevzuda okula geç kaldığı için 5 lira alma meselesi. Bunun yanlış olduğunu söyleyerek 2 kere dilekçe sunuluyor. Sudan bu not çıkıyor. Bu hocada benim kardeşimin o kadar psikolojisini bozmuş ki cebinde taşıyor. Gülistan intihar etmiştir dediklerinde ben inanmıyordum. Zaynal, ailesi ve okulda öğretmeniyle yaşadığı sorun Gülistan’ın psikolojisinin bozulduğunun göstergesidir. Eğer Gülistan o suya atlamışsa intihar nedenlerini araştırılması gerekiyor. Gülistan suya atlamamıştır. Gülistan’ı suya bunlar atmıştır” dedi.

Zainal Abarakov’un verdiği ifadelerin eksik olduğunu söyleyen Gülistan’ın eniştesi Osman Doku, Zainal’ın Gülistan ile yaptığı görüşmelerde verdiği ifadelerin yanlış olduğunu vurguladı. Zainal’ın kısa dediği görüşmelerin 9 ve 3 dakika sürdüğünü belirten Enişte Doku, “Çocuğun babasıyla telefonda görüşüyorlar. Çocuğu aradıklarında telefona çıkan kişi Zainal’ı teyit ederiz ancak bize 5 bin TL vereceksiniz diyor. Bu haberi yapan kişiyle görüştük. Gazeteci arkadaş tehdit edilmiş. Şimdi soruyoruz; bu çocuk hangi çeteye sığındı, hangi çetenin elinin altında? Bu aile hangi çeteye başvurdu? Telefonu açan kişi mafya şeklinde konuşuyor” şeklinde konuştu.

Gülistan’ın kaybolduğunu bir gün sonra öğrendiklerini dile getiren Anne Bedriye Doku da, “Yurt parasını geciktirdiğimizde her gün arayıp ödenmesi için baskı uyguluyorlardı. Ancak Gülistan kaybolduğunda bir gün sonra bize haber veriliyor. Neden bu hassasiyeti bunun için de göstermediler. Üniversite hocası çocuklarımızdan para istiyor. Çocuklarımız kaybolunca sesleri çıkmıyor. Tüm yetkililere sesleniyoruz. Peşini bırakmayacağız” çağrıda bulundu.

Dersim Baro Başkanı Kenan Çetin ise, başsavcıyla görüşmelerinin yapıldığını söyledi. Çetin, bölge barolarıyla birlikte sürecin takipçisi olduklarını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim