• BIST 9782.46
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 21 °C

Gülistan Doku’un ailesi: Kafamızda soru işaretleri var VİDEO

Gülistan Doku’un ailesi: Kafamızda soru işaretleri var VİDEO
5 Ocak’tan bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi 2. Sınıf öğrencisi Gülistan Doku hala bulunamadı.

Gülistan'ın yakınları, Gülistan'ın erkek arkadaşı olan Zaynal Abakarov’un ailesinin savcılığa çelişkili ifade verdiklerini söyledi.

Gülistan'ı, kaybolmadan bir gün önce darp edildiğini belirtilen aile yakınları soru işaretlerinin aydınlatılmasını bekliyor. 

Munzur Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun ailesinin 6 Ocak'taki kayıp başvurusu üzerine başlatılan arama çalışmalarına, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlilerinin yanı sıra Adıyaman Emniyet Müdürlüğünde görevli dalgıçlar, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Denizli ve Malatya büyükşehir belediyelerinin su altı arama kurtarma ekipleri ile Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) su altı arama kurtarma personelinden 90 kişi katılıyor.

AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde görev yapan ekipler, Uzunçayır Baraj Gölü kıyısında belirlenen bölgelerde dalgıçlar ile kameralı su altı robotları ve sonar cihazıyla arama çalışması yürütüyor.

Polis ve jandarmanın dedektör köpek ve drone ile göl kıyısında aramalarını sürdürdüğü çalışmalarda, Gülistan Doku'ya ait herhangi bir ize rastlanmadı.

Bu konunun bir an önce aydınlatılmasını, gerçeklerin ortaya çıkmasını bekleyen Gülistan Doku’un ailesi soruşturmanın derinleştirilmesini istiyor.

Gülistan Doku'nun dayısı Mehmet Kan,  Vali Tuncay Sonel’in şuana kadar çalışmalar ve gerekli yardımlar konusunda yanlarında olduklarını söyledi. Gülistan için yürütülen çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Mehmet Kan, şüpheleri üzerine çeken, Gülistan’ın erkek arkadaşı Rus vatandaşı Zaynal Abakarov’un ailesinin verdiği ifadelerde çelişki olduğunu söyledi. Gülistan’ın ancak erkek arkadaşı Zaynal Abakarov’un ifadeleri ile bulanabileceğini söyleyen Mehmet Kan, “Gülistan’ın intihar ettiğini düşünmüyoruz. İntihar ettiyse de bunun sorumlusu Zaynal Abakarov’dur. Duyduğumuz kadarıyla bu kişi emniyette ifade vermiş ancak ifadesi değiştirilmiş, kafamızdaki soru işaretlerinin giderilmesini istiyoruz. Baro başkanından bu kişi ile görüşmesi için talepte bulunacağız. Bu şahıs bizden korktuğu için gerçeği söylememiş olabilir, baro başkanından talebimiz bu kişi ile görüşmesi ve konuyu aydınlığa kavuşturmasıdır”dedi.

Gülistan'ın annesi Bedriye Doku ise kızının bulunması için yetkililerden yardım istedi. Kızının kendisi ile telefonda görüştüğünü ve hayat dolu olduğunu söyleyen Bedriye Doku, Gülistan’ın kaybolmasından arkadaşının sorumlu olduğunu söyledi.

Gülistan Doku’un yakın akrabaları da hukuksal anlamda aydınlatılmayan kısımların olduğunu bu şüphelerin giderilmesi gerektiğini belirtti.

Daha önce de Doku'nun intihar ettiği değerlendirilen yerde kendisine ait bazı notlar, resmi evrak ve makas bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim