• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Tunceli 13 °C

Gülistan Doku'nun ailesi oturma eylemini Ankara'da yapacak

Gülistan Doku'nun ailesi oturma eylemini Ankara'da yapacak
Gülistan Doku’nun ailesi, Tunceli Adliyesi önündeki eylemlerini bundan sonra Adalet Bakanlığı önünde sürdüreceklerini söyledi.

Dersim'de 5 Ocak 2020'den bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun ailesi, kızlarının akıbetinin ortaya çıkarılması için 1 Ocak’tan bu yana Tunceli Adliyesi önünde oturma eylemi yapıyor. Aile, eylemlerinin 14’uncu gününde de adliye binası önüne geldi. Anne Bedriye, baba Halit ve abla Aygül Doku'ya, kentteki sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri de destek ziyaretinde bulundu.

OTURMA EYLEMİ ANKARA'DA YAPILACAK

Ablası Aygül Doku, Gülistan'a ne olduğunu artık Adalet Bakanlığı'nda soracaklarını belirterek, "Burada sesimizi duyuracağımız, Gülistan Doku'ya ne olduğunun sorusunun cevabını verecek kimseyi bulamıyoruz. O yüzden buradaki eylemimizi Ankara'da devam ettirme kararı aldık. Çünkü 14 gündür dağa, taşa ve ovaya sesleniyoruz ama konuşan tek bir kişi göremiyoruz. Bundan sonraki sürecimizi TBMM’de parti liderleriyle görüşeceğiz daha sonra da Adalet Bakanlığı'nın önünde oturma eylemi yapacağız. Birkaç gün içinde ailece orada olacağız. Adliye Sarayı, Valilik binası burada içi insanlarla dolu, günde 100 savcı aracıyla yanımızdan geçip gidiyor. Zainal Abarakow’un babası benim Gülistan’ın kayboluşunun bir gün öncesinde çamura battı dedi. Çamurda kriminal inceleme yapılmadı. Bu dosyada o çamurun nereden bulaştığının incelemesi olmaz mı? 2 yıldır Zainal'ın mesajlarını göremiyoruz. O mesajlarda ne var bilmek istiyoruz. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rusça mesajlar Türkçe'ye çevrilecek, olur mu böyle şey? dedi fakat dosya savcısı, özel hayatın gizliliğinden dolayı çevirmeyeceğim dedi. En basit şeyler yapılmadığı halde bu ihmallerden dolayı kimse hakkında soruşturma başlatılmamış. Hiçbir şey olmuyor biz burada tıkandık, bundan sonraki sürecimiz Ankara’da olacak” dedi.

Caner Aktan

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim