• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 17 °C

Gülistan Doku davası: Baş şüpheli Abarakov’un babası E.Y. hakkında yakalama kararı

Gülistan Doku davası: Baş şüpheli Abarakov’un babası E.Y. hakkında yakalama kararı
Dersim'de 5 Ocak 2020'den bu yana kayıp olan 21 yaşındaki Gülistan Doku'ya ilişkin soruşturmayla alakalı bazı kişisel bilgileri hukuka aykırı ele geçirip yaydığı öne sürülen eski polis memurunun yargılanmasına devam edildi.

Tunceli 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya meslekten ihraç edilen tutuksuz sanık E.Y. katılmadı. Kayıp Doku'nun ablası Aygül Doku ve ailenin avukatı Ali Çimen mahkemede hazır bulundu.

Daha önceki üç celseye de katılmayan sanık E.Y. hakkında yakalama kararı çıkaran mahkeme, duruşmayı erteledi.

 

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun Dersim’de kaybedilmesinin üzerinden 649 gün geçti. Doku’nun kaybolmasına dair başlatılan soruşturma devam ederken, dosyadaki baş şüpheli Zainal Abarakov  (Zaynal Abakarov) ve eski polis olan üvey babası E.Y. hala serbest. 

Soruşturma sırasında Doku’ya ait  “gizli kalması gereken kişiye özel bilgileri sosyal medya üzerinden ifşa ettiği gerekçesiyle” hakkında soruşturma başlatılan E.Y.’nin yargılandığı davanın 4’üncü duruşması Tunceli 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Şüpheli E.Y. duruşmaya katılmazken, Gülistan Doku’nun avukatları Ali Çimen ve Fatma Kalsen duruşmada hazır bulundu. 

4 duruşmadır mahkemeye gelmeyen E.Y. hakkında mahkeme yakalama kararı çıkardı. Avukat Ali Çimen, duruşma sonrası yaptığı açıklamada E.Y.’nin kamu görevlisi sıfatıyla Doku’nun kişisel verilerini hukuka aykırı bir şekilde ele geçirdiğini belirterek, “Bu dosya Gülistan’ın kişisel verilerinin hukuka aykırı bir şekilde ele geçirilmesi hakkında açılan bir dosya idi. Bu soruşturma kapsamında E.Y.’nin memuriyet görevine son verilmişti. Bu davanın 4 duruşması yapıldı. Yücel, duruşmalara ısrarla gelmedi. Kaçtı da diyebiliriz. Bu nedenle hakkında yakalama kararı çıkarıldı” dedi. 

 

- İddianameden

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Gülistan Doku soruşturmasına ait bazı kişisel bilgileri hukuka aykırı ele geçirip yaydığı iddia edilen polis memuru E.Y'nin "görevini kötüye kullanarak kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetme" ve "görevini kötüye kullanarak kişisel verileri hukuka aykırı olarak bir başkasına verme" suçlarından 4,5 yıldan 10,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

 

- Olay

Tunceli'de üniversitede okuyan kızları Gülistan Doku'dan 5 Ocak 2020'den itibaren haber alamayan ailesi, memleketleri Diyarbakır'dan Tunceli'ye gelerek 6 Ocak'ta emniyete kayıp başvurusunda bulunmuştu.

Genç kızın arkadaşlarıyla görüşen ve cep telefonu sinyallerini izleyen ekipler, arama çalışması başlatmıştı. Baraj gölünde arama yapan ekiplerce 187 gün su altı ve üstünde sürdürülen çalışmalardan sonuç alınamaması üzerine aramalara son verilmişti.

Ailenin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmesinin ardından Uzunçayır Baraj Gölü'nün kısmen boşaltılmasına karar verilerek su altı arama çalışmalarına 6 Ağustos'ta 17 ekiple yeniden başlanmış ve 13 gün süren yoğun çalışmalardan da sonuç alınamaması üzerine aramalar 18 Ağustos'ta tamamlanmıştı.

Gülistan Doku'nun bulunması için 15 Ekim'de yeniden başlatılan arama çalışmaları ise tüm çabalara rağmen genç kıza ulaşılamaması üzerine bir süre önce tamamlanmıştı.AA

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim