• BIST 9548.09
  • Altın 2494.347
  • Dolar 32.5048
  • Euro 34.4496
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 13 °C

GÖNÜLDEN EĞİTİME BAĞIŞ

Fikri TAŞ

    Ankara’nın Haymana ilçesi, Termal tesisleri ile ünlü bir ilçedir. Çeşitli hastalıklara, iyi gelen, tedavi eden, Haymana termal tesisleri, ülke çapında olduğu gibi, dünyaca da tanınmış, ünlü termal tesisleridir.  Yıldızlı otellerin, ünlü bir konaklama tesislerinin, bulunduğu, hizmet verdiği, yerdir.
   Ankara, Kırıkkale HASANDEDELİ, DEMİRHAN Ailesinden, Beyhan DEMİRHAN, HAYMANA ilçesinde, adına tapulu, iki termal tesislerindeki, toplam 19 adet dayalı döşeli, tapulu mülkünü, konaklama yerini, Çankaya Tapu Dairesinde, yapılan tapu devir işlemleriyle, benimde, yönetim kurulu üyesi olduğum TUNCELİ EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ ve EĞİTİMİ DESTEKLEME Derneğine, bağışladı. 19 konaklama tesisinin tapuları, Çankaya, Tapu Dairesi tarafından, kesilerek, Tunceli Eğitim Gönülleri ve Eğitimi Destekleme Derneği adına tescil edildi.
   Bu büyük anlamlı bağışın haberini, Derneğin kurucusu Hasan GÖYÜLDARDAN, aldığımda, büyük bir şaşkınlığın yanında, büyük bir heyecan sevinç yaşamıştım.
735aae1b-f1f9-440f-b15c-b5432e221986.jpg  

Ankara’ya, İstanbul’a, otobüsle giderken, içinden geçtiğimiz adı güzel, HASANDEDE İlçesinden bir hanımefendi, Tunceli’deki bir eğitim derneğine, büyük bir bağışta bulunmuştu. Bu bağışla, birçok dar gelirlinin, yoksul ailelerin, çocuklarına, okumaları için burs verilecekti.
Çok anlamlı, geleceğe yönelik toplumsal yararı olan, alkışlanan, bir bağıştı. Dayanışmaydı.
     Bu büyük bağışı yapan, İki çocuk annesi Beyhan DEMİRHAN, Ankara, Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirmiş, çeşitli, sivil toplum kuruluşlarında, aktif görevler üstlenmiş, Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyesi olan, hayırsever bir iş kadınıdır.
     Eşi Dr. Ali Asker DEMİRHAN, da, eşi gibi Ankara Siyasal Bilgiler mezunu olup, doktorasını, Columbia Üniversitesinde yapmış, Maliye Bakanlığında, Vergi Baş Müfettişi, olarak görev yapmaktadır.
    Tunceli Mazgirt İlçesinden, Bir hemşerim, Muhundu dan göç etmiş bir ailenin çocuğu, BABA MANSUR aşiretinden. Aynı zamanda, gazeteci, meslektaşım, İngiltere LONDRA, Merkezli yaklaşık 22 Bin üyesi olan, Üç Yüzün üstünde gazetenin, televizyonun, derginin, üye olduğu, Uluslararası DÜNYA BASIN FEDERASYONUN,  yönetim kurulu üyesi, kültürlü, sosyal, yardımlaşmayı, dayanışmayı, seven, Süleyman SERİN isimli hemşerimiz. Beyhan Hanımın, DEMİRHAN ailesinin, yakın ortak dostlarıdır. Arkadaşlarıdır.
4aec7dd5-a876-47e0-9878-4469c63279c2.jpg

   Eğitime Gönül vermiş, Beyhan Hanım, DEMİRHAN Ailesi, Süleyman, SERİN Beyin, tanışıklığı ile 22 dönem Tunceli milletvekilimiz, Hasan GÖYÜLDAR Beyle tanışırlar. Sayın GÖYÜLDARIN, kurduğu Onlarca yıldır. Hizmet vermiş. Binlerce okumak isteyen yoksul aile çocuklarına, burs vererek destek olmuş, TUNCELİ EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ Derneği, ilgilerini çekmiş. Araştırmışlar. Sayın GÖYÜLDARIN, dürüst, çalışkan, başarılı, güvenli kimliğini takdir etmeleri sonucu, bu büyük bağışı yapmaya karar verirler.
     Beyhan Hanım, TUNCELİ EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ, EĞİTİMİ DESTEKLEME, DERNEĞİNİN gönülden onursal üyesi olur.
   Bu kadar Alicenap, bu kadar eğitimi, geleceği, önemseyen, katkı sunmak, isteyen biriyle, bir eğitimci olarak tanışmak istemiştim. Sayın Beyhan Hanımın telefonunu, Hasan GÖYÜLDAR beyden alarak kendilerini aradım. Ben, eğitime gönül vermiş, Beyhan Hanımla konuşmanın, nezaketinin, heyecanını yaşarken, Beyhan Hanımda yaptığı hayırlı bağıştan duyduğu sevinci, paylaşmanın, tanışmanın, sevinci, nezaketi, içindeydi. Her zaman, eğitime destek olacaklarını, destek vereceklerini ifade ettiler.

b0a4ae92-7790-477d-8783-2b99cbca2084.jpg


     Tekrar görüşmek dileğiyle, kendilerine, derneğimiz adına Tunceli Halkı adına, Teşekkür ettim.
     Beyhan Hanımı, ailesini, bizlerle tanıştıran, bu önemli büyük anlamlı yardımın, bağışın, yapılmasını sağlayan, Hemşerim, gazeteci Meslektaşım, Süleyman SERİN Beye de, hemşerileri, adına çok teşekkür ediyorum.
    Bu büyük anlamlı bağışın bürokratik işlemlerinin gerçekleşmesinde büyük payı olan, büyük çaba sarf eden, düzenleyen, Derneğimizin bütün işlemlerini yapan, yıllardır, bu hizmetini, gönülden sürdüren CENGİZ YÜKSEL Beye, ayrıca çok teşekkür ediyorum.
   Derneğin kurucusu, Başkanı, Onlarca yıl, bu anlamlı yardımlaşmayı, dayanışmayı, gönülden sürdüren, okuyan Binlerce, yoksul aile çocuklarına, burs vererek, okumalarına, yardımcı olmuş, hala bu dayanışmayı, yardımı, gönülden sürdüren, derneğin kurucusu Hasan GÖYÜLDAR Bey e de, çok, çok teşekkür ederim.
    Toplumsal, geleceğe, yapılan bir dayanışmanın, bağışın, insani değerlerle buluşması
    Çok güzel. Çok anlamlı.

    

  
 

      
  

Bu yazı toplam 3927 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim