• BIST 9524.59
  • Altın 2522.494
  • Dolar 32.5613
  • Euro 34.6657
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 12 °C

GENÇKONFED Başkanlığına, Duygu Yılmaz seçildi

GENÇKONFED Başkanlığına, Duygu Yılmaz seçildi
GENÇKONFED Genel Başkanlığına, Çemişgezekli genç girişimci Duygu Yılmaz seçildi.

Dünyada bir ilk olarak hayata geçirdiği zeytin çekirdeğinden biyoplastik üretimini gerçekleştiren ve kısa zamanda çok sayıda uluslararası ödüle layık görülen Çemişgezekli genç girişimci Duygu Yılmaz, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) Genel Başkanı oldu.

Duygu Yılmaz,  Üsküdar Anadolu Lisesinde okudu.  Kocaeli Üniversitesi Gıda Teknoloji bölümünden mezun olduktan sonra İnönü Üniversitesi Gıda Mühendisliğine geçiş yaptı ve fakülte birinciliği sonucuyla İstanbul Aydın Üniversitesinde tam burslu kazandığı Gıda Mühendisliği bölümünü yine derece ile tamamlamıştır. Ardından kazandığı İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya çapına ve yine aynı üniversitede yüksek lisans eğitimine başladı. Girişimcilik hayatına atıldıktan sonra yüksek lisansını dondurmuş ve girişimcilik alanında ABD’de ve Avrupa’da eğitimler alarak çalışma hayatına hız verdi.

Dünyada bir ilk olarak hayata geçirdiği zeytin çekirdeğinden biyoplastik üretimi ile bir ilki gerçekleştirmiş ve kısa zamanda çok sayıda uluslararası ödüle layık görülen Duygu Yılmaz,  Türkiye’de her yıl tonlarca atık olarak çıkan zeytin çekirdeğinin bu şekilde ekonomiye kazandırılmasıyla yeni istihdam alanları oluşmasına vesile oldu.

Mevcut plastiklerin insan ve çevre sağlığına olan etkilerinden dolayı Avrupa ve ABD’de ki rakip ürünlerinden çok daha iyi özelliklere sahip biyoplastik granül üretimi gerçekleştiren Yılmaz, gıdaların raf ömrünü arttıran gıda ambalaj projeleri, gıda raf ömrü belirleyici sensörler üzerinde de örnek çalışmalara imza attı.  Ürettiği biyoplastikler ile çevreci otomotivler, tek kullanımlık plastik gıda malzemeleri, çocuk ürünleri, elektronik eşya plastik malzemelerin üretimini gerçekleştirmiştir.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) Genel Başkanı Duygu Yılmaz, Türkiye’de ve ABD’de girişimcilik eğitimleri almış, Biolive’in Yönetim Kurulu Başkanı olarak ta iş hayatına devam etmektedir. Ayrıca çok sayıda projede kalite sorumlusu, proje yöneticisi, eğitmen ve genel sorumlu olarak görev almıştır.

Türkiye’de 2017 yılının “Gelecek Vaad Eden Kadın Girişimcisi” olarak seçilen Yılmaz,  ABD’de İlleri Malzeme birincilik ödülü alarak ülkemizi temsil etti.

64’üncü hükümet döneminde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Sayın Emine Erdoğan tarafından 2017 yılının enerji veren ilk 3 kadından biri olarak seçildi. Yılmaz, elde ettiği başarılar neticesinde Türkiye Gençlik Kulüpleri Federasyonu tarafından Genç Girişimciler Kurulu Başkanı olarak seçilmiş ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanları ile beraber Türkiye’nin her bir yanında Üniversite panellerinde yer almak, yerli ve milli üretimi desteklemek, örnek teşkil etmek amacı ile çok sayıda konferans ve panel gerçekleştirmiştir. Kadınlara yönelik Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde programlar düzenleyip KOSGEB ve TUBİTAK desteklerinden nasıl faydalanacakları hakkında eğitim çalışmaları yapmıştır.

Haber: Sezai Akın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim