• BIST 9079.97
  • Altın 2323.551
  • Dolar 32.3392
  • Euro 34.9657
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 5 °C

Geçişlerine izin verilmeyen milletvekilleri oturma eylemi yaptı

Geçişlerine izin verilmeyen milletvekilleri oturma eylemi yaptı
Orman yangınlarını yerinde incelemek için Dersim’e gelen HDP’li heyetin yolu Ovacık yolunda polis tarafından durduruldu

Heyetin yol üzerinde oturma eylemine yaptı. Ardından Hozat ve Pertek yolunu deneyen heyetin önü zırhlı araçlarla tamamen kapatıldı.  

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, Dersim Milletvekili Alican Önlü ile milletvekilleri Mahmut Toğrul, Erkan Baş, Meral Danış Beştaş, Erdal Aydemir, Murat Çepni, Mehmet Tiryaki, Dilşat Canbaz ve Kemal Bülbül’den oluşan heyet, Dersim’de orman yangının devam ettiği Bali Deresi’ne doğru hareket etti. Seyir halindeki HDP heyeti konvoyu, Ovacık yolunda polisler tarafından durduruldu. Yolu bariyerlerle kapatan polisler, “Bölgede operasyon sürüyor” gerekçesiyle HDP heyetinin geçişine izin vermedi.  Alican Önlü, Meral Danış ve Erkan Baş ile polisler arasında tartışma yaşandı. Barikat kuran polis zırhlı araçlar yolu tamamen kapattı.

HDP Grup Başkan Vekili Ayhan Bilgen, milletvekilleri ve kurum temsilcileri Seyit Rıza Meydanı’nda açıklama gerçekleştirdi. Bilgen, “Bugün biz daha yola çıkmadan, vali basında yaptığı açıklamada buradaki gerçekliği bütün çıplaklığıyla ilan etmiştir. Sanki şehirde her şey yerinde, son derece özgür ve güvenli, sadece bizim buraya gelmemiz sorunmuş gibi algı oluşturdu. Önce en yakın noktadan geçmeye çalıştık engellendi. Hemen bizim önümüzden giden araçlardan sonra hiçbir yazılı ve somut karar olmamasına rağmen yolu kapattılar” ifadelerini kullandı.

Bilgen,“Biz buraya sonuç itibari ile kendi kanaatimizi, değerlendirmemizi paylaşmak için değil gerçeği tüm dünyaya ve bütün kamuoyuna gösterebilmek için geldik. Ama gördüğümüz manzara, karşı karşıya kaldığımız tablo en az yangın kadar bu şehrin yönetim anlayışının da hakkı, hukuku, özgürlükleri umursamayan, her şey iki dudağı arasında ve canı ne istiyorsa onu yapma hakkını kendinde gören bir tabloyla karşı karşıya kaldık” diye konuşan Bilgen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son geçtiğimiz noktadaki elimizde bulunan görüntülerde bütün sivil araçların geçişine izin verildi. Ama Hozat Kaymakamı kendisine verilen sözlü talimatla oradaki güvenlik güçlerine talimat verdi. Kendisi görüşmeler yapıp bize döneceğini söylemedi ama o dönüşü yapmadı. Yazılı bir karar olmadığını kendisi de kabul etti. Oradaki askerler de bunu açıkça beyan etiler. Yani bu şehirde her şeyin keyfi olduğunu, hiç bir şeyin anayasaya, hukuka göre işlemediğini de kendileri ilan etmiş oldular. Gezi sırasında Gezi eylemcilerinin meşhur bir ifadesi vardı; ‘Hala anlamadınız mı bu sorun bir ağaç meselesi, orman meselesi değil.’ Bugün bunu bir kere daha gördük.”

Başka bir yol olan çiçekli köyünden gitmeyen isteyen HDP heyetinin önü Dersim Elazığ yolunda kesen polis gidişi engellendi. Milletvekilleri burada bir süre oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminin ardından heyet, Hozat yolunun kapatılması ile birlikte heyet bu sefer Pertek yolu üzerinden yangın bölgesine gitmeyi denedi. Heyetin tüm yolları polis tarafından zırhlı araçlarla tamamen kapatıldı.

gecislerine-izin-verilmeyen-milletvikileri-otyurma-eylemi-(1).jpggecislerine-izin-verilmeyen-milletvikileri-otyurma-eylemi-(5).jpggecislerine-izin-verilmeyen-milletvikileri-otyurma-eylemi-(6).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim