• BIST 9812.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C
  • Tunceli 28 °C

GAZETECİLERİN YEMEĞİNDE

Fikri TAŞ


    CHP Tunceli Milletvekili, Polat ŞAROĞLU, gazetecileri, ilin tek turistik yıldızlı oteli ŞAROĞLU Otelinde akşam yemeğinde ağırladı.
    Hala, süren, sıcak günlerden, sıcak bir günün, serin akşamıydı. Şehrin en nadide yeri, tepebaşında, kurulu ŞAROĞLU yıldızlı Oteli, çevresinde, ünlü TEPEBAŞININ, en uç noktasında, ŞAROĞLUNDAN, daha kıdemli, MUNZUR’U, en yakın tepeden seyreden, MUNZUR’UN, sesini yakından dinleten, KENAN EVRENİ, daha çok ünlü isimleri, ağırlamış, ilin en çok ziyaretçisi olan mekânlarından biri, Gençlik Merkezi KAFE ARASI, sol tarafında, doğusunda, TUNCELİ, adı ile yaşıt, eski kışla binası, şimdinin ünlü DERSİM Müzesi, arkasında, Ünlü SEYİT RIZANIN, kurulduğu, adını taşıdığı, SEYİT RIZA Parkı, bütün sokaklarda olduğu gibi, etrafı, yayalara yol vermeyecek kadar, daraltmış, park etmiş arabalarla, kuşatılmıştı.
   DERSİMİN bu ünlü mekânlarının oldu yerde ŞAROĞLU Otelinde, Sayın Milletvekilimiz, Polat ŞAROĞLU misafirlerini kapıda karşıladı. Otelin Açık sayılabilecek bir oturma mekânında bir araya geldik. Bizden başka otelin müşterileri de vardı. Misafirlerini rahatsız etmeyen bir müzik çalıyordu. Yanı başımızdaki masada, annesinin kucağındaki bebek kardeşini, güldürmek isteyen küçük kızın dansı, renkli bir gösteriydi.
   Panda mi süreci başladığından beri yıllarca aldığım Rakıyı bırakmıştım. Yanı başımdaki arkadaşlar, kadehleri kaldırınca dayanamadım. Eski dostumuzla tekrar bir araya geldik.
    Sofra meze, çeşitleriyle zengindi. İkram edilen ızgara çeşitleri de, yıldızlı otele yakışır lezzetteydi.
   Sohbet ağırlıklı olarak ilin sorunlarıydı. Bir iki gün önce söndürülen günlerce süren, bütün DERSİM Halkının merak ettiği, yakından izlediği, ülke çapında gündem olan, izlenen yangınlardı. Sayın Milletvekili, yangınların başladığı günden itibaren yangın bölgesinde olan söndürülmesi için elinden geleni yapan, söndürme çalışmalarına bizzat katılan biriydi. Güvenlik bölgesindeki yangın mahalline yasaklara rağmen ısrarla katılmıştı. Bir ara ulaşılmak istenmiş, telefonların çekmediği, internetin olmadığı yangın bölgesinde ulaşılamamıştı.
   Yangın bölgesinde, Kızılay’ın, başarılı çalışmalar yaptığı, iletişimi sağlamak için TELEKOMDAN modern teknik cihazlarını, yangın bölgesine getirterek, telefon, internet iletişimini sağlamış, söndürme çalışmalarına katılanların her türlü yiyecek, içecek ihtiyaçlarını karşılamak için de gerekli hizmeti vermiş. Takdir toplamıştır.
   Yangında, çok büyük bir dayanışma örneği sergilenmiş. Devletin kurumları, belediyeler, vatandaşlar, el ele vererek, yangınları birlikte söndürmüşlerdir. Kurumları seferber eden, organize eden, uçakların gelmesini sağlayan Valilik, Sayın Valimizde, kamuoyunda büyük takdir toplamıştır. Uçakların pilotlarını ŞAROĞLUNDA ağırlayan Sayın Milletvekili ,’Başta Sayın Valimiz olmak üzere herkes kurumlar, vatandaşlar, belediyeler, üstlerine düşeni yaptılar.’ Dedi.
    İlin, bu günlerde, kamuoyunda en çok konuşulan sorunu, okulların açılması, konuşuldu. Bazı yıllanmış okulların, güçlendirme çalışmaları konuşuldu. Bazı okullarda öğretmen eksikliğinin, olduğu, bazı dallarda,  öğretmenlere ihtiyaç duyulduğu, konuşuldu. Daha önce Konuştuğum Milli Eğitim Müdürü, bazı okulların, güçlendirme çalışmalarının, sürdürüldüğünü, ihale şartnamesinde belirtilen sürede bitirileceğini, eğitimde her hangi bir aksamanın yaşanmayacağını ifade etmişlerdi. Merkezde öğretmen eksikliğinin olmadığını, ilçelerdeki birkaç öğretmen açığını, vekil öğretmen atayarak kapattıklarını, her hangi bir öğretmen açığının olmadığını ifade ettiler.
    Kamuoyunun sürekli gündeminde olan işsizliği, İSTİHDAMI, konuştuk. İlin okulları için alınacak 63 temizlik işçisinin yeterli olmadığını, geçen yıl alınanların yarısı kadar alınmak istediği dile getirildi. İstihdam sorununun, bütün ülkenin olduğu gibi Tuncel’inin de öncelikli sorunlarından biri olduğu paylaşıldı.
    Sayın Milletvekili, biz gazetecililerle, sürekli diyalog içinde olmak istediklerini, telefonlarının, her zaman açık olacaklarını ifade ettiler. Misafirlerini dış kapıya kadar uğurlayan Sayın Milletvekiline, Üniversiteyi kazanmış yoksul, çaresiz, ailelerin çocukları için, burs temin etmenin çabası içinde olup olmadığını, sormayı, unutmuştum.

Bu yazı toplam 6682 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim