• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 11 °C

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti’nden Macaristan’a ziyaret

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti’nden Macaristan’a ziyaret
Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Üyeleri, hazırlanan ve onaylanarak yürürlüğe giren Avrupa Birliği Projesi kapsamında Macaristan’da resmi ziyaretlerini sürdürüyor.

Gazetecilik Faaliyetleri, Meslek Hakları ve Bilgi Paylaşımı konularında ziyaretler gerçekleştiriliyor. Cemiyet Üyeleri Macaristan’da ulusal düzeyde yayın yapan Magyar Idok Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sitkei Levente ile bir araya gelerek mesleki bilgi paylaşımı gerçekleştirdi.

Macaristan’ın Ulusal düzeyde yayın yapan, günlük 25.000 tirajı bulunan Magyar Idok Gazetesi ülkenin en çok okunan yayın kuruluşlarından birisi. Gazetede toplamda 120 civarında çalışan bulunduğunu söyleyen Genel Yayın Yönetmeni Sitkei Levente; “Dost ve kardeş ülke Türkiye’den Gazetecileri ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Liberal görüşleri ile bilinen, Macaristan’ın nabzını tutan, günlük olarak yayın yapan gazetemizde mesleki paylaşım ziyareti yapmanı ayrıca bizi çok mutlu etti. Ülkemizde ulusal düzeyde yayın yapan ve popüler olan 5 gazete var. Bunlardan bir tanesi de içinde bulunduğunuz Magyar Idok gazetesidir. Basılı yayın politikamız dışında web sitemiz ile büyük bir kitleye hitap ediyoruz. Ayrıca sosyal medya araçlarını da etkin bir şekilde yayın politikamız içerisinde kullanarak Macar halkının haber almasına imkan tanıyoruz. Orta yaş ve üzeri kişiler basılı gazeteleri okumayı tercih ediyor. 25-30 yaş altı tablet ve telefondan haberleri takip ediyor. Macaristan’da insanlar seri olarak yayınlanan haberleri, yani haber dizilerini ve yayınları takip ediyor. Gazetelerin bir basılı maliyeti var pahalı olabiliyor, ancak yine de belirli bir kısım insanlar baskılı olarak takip etmeyi tercih ediyorlar. Mesleki çalışma koşullarımız, maaş ve sosyal güvenlik imkanlarımız konusunda Macaristan’da tatmin edici bir seviyede olduğumuzu söyleyebilirim. Yaptığımız yayınlar ve genel olarak politik yapı ile her ülke kadar sorun yaşayabiliyor, yayınlarımız nedeniyle övgülerde alıyoruz. Sanırım Macaristan gibi aynı seviyede olan ülkelerde benzer çalışma koşulları söz konusudur. Gazetemize yaptığınız ziyaret için sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan toplantı ve bilgi transferi semineri sonrasında Gazete yönetim ve çalışma ofislerinde teknik gezi yapılarak çalışanlardan ve çalışma ortamı hakkında bilgiler alındı. Ortak çalışma toplantısı ve program süresince sunmuş oldukları katkılar için Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Çeşminaz Öztürker tarafından, Magyar Idok Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sitkei Levente’ye bir onurluk takdim edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim