• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • Tunceli 24 °C

Fazıl Say Munzur konserinden sonra ilk kez konuştu

Fazıl Say Munzur konserinden sonra ilk kez konuştu
Ünlü piyanist Fazıl Say, "Munzur temiz ve özgür aksın" sloganıyla Munzur Nehri kıyısında gerçekleştirdiği konserin ardından ilk kez konuştu.

Say, " Tuncelililer özel, aydın insanlar. Tunceli, ülkenin en çok kitap okuyan şehirlerinden biri" dedi.

Ünlü piyanist Fazıl Say, "Munzur temiz ve özgür aksın" sloganıyla geçtiğimiz ay Munzur Nehri kıyısında gerçekleştirdiği konserin ardından ilk kez konuştu. Say, "Munzur, Ovacık konseri, bunlar özelikle doğayı koruma, doğaya sahip çıkma konserleridir. Kaz Dağları'nda da amacımız buydu ve oldukça önemli bir şey başardığımızı düşünüyorum" dedi.

ORTAYA ÇIKAN SONUÇ DAYANIŞMA

"Ovacık'taki asıl amaç da buydu. Tabii bunu yaparken insanlarla beraber dayanışma içinde olmak doğa ile ve doğayı koruyanlarla dayanışma... Ortaya çıkan sonuç aslında yaşamakla dayanışma oluyor. Hatta yaşatmakla dayanışma oluyor ki yaşatmakla dayanışma bir erdemdir. Ben bu 20 - 30 bin kişilik kitlesel konserlerin bana sadece bir sanatçı olarak değil, insan olarak da çok şey öğreteceğini düşünüyorum, dolayısıyla her yıl, ülkemizi seviyoruz ve doğasını korumak istiyoruz, insanlarla ilgili de farkındalıklar yaratmak istiyoruz. Mesela bir Ağrı Dağı'na bir Nemrut Dağı'na, konserler için gitmeyi planlıyorum 2023 yılında. "

TUNCELİLİLER AYDIN İNSANLAR

"Tuncelililer özel, aydın insanlar. Benim yurtdışında tanıştığım Tunceli ve Dersimli de diyebiliriz, konserlere gelen insanlardır. Tuncelili, ülkenin en çok kitap okuyan şehirlerinden biri... Harika doğası olan inanılmaz güzel o Munzur Nehri'nin aktığı vadiler, uçurumlar dolayısıyla ben onların o bölgeyi sevmelerini çok iyi anlıyorum. Ne kadar kalpten âşık olduklarını şehirlerine çok iyi anlıyorum ve bunu hissettim. Konserlerimin bir sanatçı olarak hayatıma katkısı çok büyük. Biraz da müzik, hem Tokyo'da çalınsın hem New York'ta hem İstanbul'da ama bunu Kaz Dağları'nda, Munzur'da çalabilmek, çok istiyordum..."

CANER AKTAN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim