• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 13 °C

Evrensel Gazetesi Muhabiri Özer, gözaltına alındı

Evrensel Gazetesi Muhabiri Özer, gözaltına alındı
Evrensel Gazetesi Kemal Özer, Ovacık-Dersim yolundaki arama noktasında gözaltına alındı.

Tunceli Emniyet Müdürlüğüne götürülen Özer’in, daha sonra Tunceli Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildiği öğrenildi. Gözaltı sonrası soruşturma savcısı ile görüşen Dersim Baro Başkanı Barış Yıldırım duruma ilişkin Evrensel’e bilgi verdi. Özer’e “örgüt üyeliği” suçlaması yöneltildiğini söyleyen Yıldırım, “Bu hafta ifade alınmayacak. Gözaltı süresi 7 gün olarak belirlenmiş” dedi.

‘KEMAL ÖZER SERBEST BIRAKILMALI’

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Genel Başkanı Turgay Olcayto ise, “Türkiye’de bayram seyran demeden gazeteciler üzerindeki baskılar devam ediyor. Son aldığımız habere göre de Kemal Özer arkadaşımız Dersim’de gözaltına alınmıştır. Sorumluların kim olduğu da belli değil. Yapılan müracaatlarda polis jandarmayı, jandarma polisi adres göstermekte. Muhabir arkadaşımızın bir an önce serbest bırakılması dileğimizdir. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak, gazeteci arkadaşlarımıza yapılan baskıları takip etmeye devam edeceğiz” dedi.

EMEP DERSİM İL ÖRGÜTÜ: ÖZER SERBEST BIRAKILSIN

Emek Partisi Dersim İl Örgütü önceki gün gözaltına alınan Kemal Özer hakkında yazılı açıklama yaptı. Özer’in yıllardır Dersim’de gerçeklerin peşinde koştuğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Çevre haberleri başta olmak üzere, işçilerin kamu emekçilerinin her türlü hak mücadelesini yaptığı haberlerle kamuoyuna sunan Kemal Özer’ in gözaltına alınması, son dönemde yaşanan muhalif basın ve gazetecilere yönelik baskının devamı olarak görülmelidir. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hükümet tarafından uygulanan OHAL ve çıkarılan KHK’ler ile darbe girişiminde bulunanların ötesine geçen, emek ve demokrasi mücadelesi veren kesimleri de kapsayan baskı ve tutuklamalar, ilimizde de kendini göstermektedir”

EMEP Dersim İl örgütü, “Halkın haber alma hakkı için mücadelesini sürdüren Evrensel Gazetesi Muhabiri Kemal Özer ve hukuksuz olarak gözaltına alınan bütün vatandaşlar derhal serbest bırakılmalıdır” diyerek muhabirimizin serbest bırakılmasını istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim