• BIST 9464.73
  • Altın 2488.057
  • Dolar 32.5993
  • Euro 34.7989
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 25 °C

Erol: “Baraj ve HES’lere karşı farklı bir algı ve eylem tarzı geliştirmeliyiz”

Erol: “Baraj ve HES’lere karşı farklı bir algı ve eylem tarzı geliştirmeliyiz”
Dersim’de yapılması planlanan baraj ve HES'lere karşı farkındalık oluşturmak amacıyla toplanan Munzur Özgür Aksın Platformu bir dizi etkinlik yapma kararı aldı.

Toplantıya katılan Dersim Milletvekili Gürsel Erol, 19 Mayıs'ta Tarkan'dan Anadolu Ateşi'ne kadar birçok ünlü ismin baraj ve HES'lere karşı kentte bir araya getirmeyi planladıklarını ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe belediye başkanları, parti üyeleri, Tunceli Baro Başkanı Barış Yıldırım, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların da katılımıyla Şaroğlu otelde toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda söz  alan milletvekili Gürsel Erol, baraj ve HES’lere karşı farklı bir algı ve eylem tarzı geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Erol, “ Doğanın yaşam hakkını, inançsal değerlerimizin yaşam hakkıyla birleştirerek bununla ilgili bir kamuoyu oluşturmalıyız"dedi.

Milletvekili Erol, " Aleviler olarak Cumhuriyet'le hiç bir sorunumuz yok. Bölgedeki hukuk dışı uygulamalarla, yargısız infazlarla, adaletsizliklerle, hukuksuzluklarla her şeyle sorunumuz olabilir ama bizim Cumhuriyet'le sorunumuz yok. O nedenle 19 Mayıs'ı emperyalist güçlere karşı baş kaldırıldığı, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a gittiği günle Munzur'u birleştirerek ortak bir anlayış geliştirmek için seçtik. 19 Mayıs için görüşmelerimiz devam ediyor. Belirli oranlarda sözler verildi. Büyük bir ihtimalle Anadolu Ateşi gelecek. Hatay’da Medeniyetler Korosu var büyük bir ihtimalle o gelecek ve Tarkan'la görüştük. Bu ayın 19'undan sonra netleşecek. Tarkan'ın da gelme durumu var" dedi.

Barajlara, HES'lere karşı büyük bir algı yaratılması gerektiğinin altını çizen Erol, “ Kendi içerimizde yürüyüş yaparak, slogan atarak kendi kendimizi mutlu etmekten öteye geçemeyiz. Biz burada Türkiye'deki tüm kamuoyunu, çevre dostlarını, bu konuda duyarlılık hisseden sivil toplum kuruluşlarını "Dersim'de neler oluyor?" diye düşündürmemiz gerekiyor. Dışarıdan insanların buraya gelmesini sağlamamız gerekiyor. Bu süreçte sanıyorum bizim yaklaşık 40-50 milletvekilimiz gelecek. Sanatçılar, yazarlar, edebiyatçılar, gazeteciler gelecek. Buradan canlı yayınlar yapılacak. Çok geniş kapsamlı bir organizasyon yapmayı hedefliyoruz. Biz parti olarak bu işi biz yapalım iddiasında değiliz. Tabi ki bu etkinlik büyük maliyetler getirecek. Bizler bakanlıklar, kurumlar aracılığı ve kendi çabalarımızla katkılar yapacağız. İşin ekonomik yönünün yanı sıra Tunceli'de çalışmaların yürütülmesi, örgütlenmelerin gerçekleştirilmesiyle ilgili çok ciddi bir süreç var. Bu sürecin içerisinde herkes olmalı. Burada bunun için bir platform kuruldu. Bizler de belediye başkanlarımızla kendim il genel meclis üyesi başkanımız ve il başkanımızla Munzur Özgür Aksın Platformunun birer üyeleriyiz. Onun çatısı altında yapmayı daha doğru buluyoruz. Bugün de onun görüşmelerini yapacağız. Propaganda sürecinde hiç bir partinin, kurumun logosu reklamı olamayacak. Toplumda bu konuda duyarlı olan herkes bu etkinlikte yer almalı. Şuana kadar barajlar ve HES'ler konusunda yapılan çalışmalardan çok daha fazlasını yapmalıyız. Çok geniş kapsamlı bir çalışma olmalı. Halaylar çekmeliyiz, konserler vermeliyiz, yürüyüşler yapmalıyız. Bir protestodan ziyade bir şölen havasında geçmeli. Ve doğanın yaşam hakkını, inançsal değerlerimizin yaşam hakkıyla birleştirerek bununla ilgili bir kamuoyu oluşturmalıyız" diye konuştu.

Tunceli Baro Başkanı Avukat Barış Yıldırım da uzun yıllardır devam eden baraj ve HES mücadelesinin hukuki boyutu hakkında bilgi verdi. Konuşmaların ardından etkinliğe ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim