• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 15 °C

Erdal Erzincan Gezici Bağlama Atölyesi başlıyor

Erdal Erzincan Gezici Bağlama Atölyesi başlıyor
Erdal Erzincan Gezici Bağlama Atölyesi başlıyor. Dersim, Erzincan ve Erzurum merkezli çalışma için yapılan duyuruda, atölyenin büyük kentlerde kümelenmiş bağlama eğitiminin yarattığı fırsat eşitsizliğine dur demek istediği belirtildi.

Dersim, Erzincan ve Erzurum merkezli Erdal Erzincan Gezici Bağlama Atölyesi başlıyor. Atölyeye ilişkin yapılan duyuru şöyle:

“Bağlama eğitimi özellikle Cumhuriyet sonrası başlatılan derleme çalışmaları, TRT Yurttan Sesler topluluğunun kurulması ve daha sonra büyük kentlerde açılan dernek, kurs ve konservatuvar gibi kurumlardaki faaliyetlerle çok önemli gelişmeler göstermiştir. Bu yolla bağlama adına ortaya çıkan gelişmelerden şimdiye kadar ne yazık ki sadece ülkenin batısında yaşayanlar faydalanabilmiştir.

İşte Gezici Bağlama Atölyesi tam da bu noktada İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük kentlerde kümelenmiş bağlama eğitiminin yarattığı fırsat eşitsizliğine dur demek istemektedir. Bu kapsamda sorunu çözmenin bir kişi veya kurumla gerçekleşmeyeceği aşikardır. Dolayısıyla yapılacak olan bu atölye çalışması göz önündeki bu sorunu çözmeyi değil sadece sorunu ortaya koymayı, bir diğer deyişle farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır. 3 yıllık bir eğitim programını içeren Gezici Bağlama Atölyesi kapsamındaki  dersler, Erdal Erzincan Müzik Kursu’nda uygulanan belli bir müfredatla  gerçekleşecektir. Erzurum, Erzincan ve Tunceli merkezli olarak düşünülen bu çalışma, kimi zaman şehir merkezlerinde kimi zaman da önceden belirlenmiş ve uygun çalışma ortamı olan köylerde yapılacaktır. Çalışma için belirlenecek köylerin özellikle bağlama geleneği ile uygunluğu göz önünde bulundurulacaktır. Bu yöntemle öğrencilerin geleneksel bağlama eğitimi ile yakın bir bağ kurması hedeflenmiştir.

Atölye çalışmasına dahil olacak katılımcılar için düşünülen yaş sınırı 8 ile 12 olarak belirlenmiştir. Katılımcılar yapılacak olan bir sınavla seçilecektir. Adaylarda belli bir düzeyde müzik kulağı ve bağlamadaki çalıp-söyleme tekniğini uygulayabilme yetisi gibi koşullar aranacaktır. Gezici Bağlama Atölyesi’ndeki eğitim ücretsiz olarak sürdürülecek ve sponsorluğu Erdal Erzincan Müzik Kursu tarafından sağlanacaktır.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim