• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 15 °C

EMEP GYK üyesi Tüzel Dersim'de MUDAK'ı ziyaret etti

EMEP GYK üyesi Tüzel Dersim'de MUDAK'ı ziyaret etti
Emek Partisi (EMEP) GYK üyesi Levent Tüzel ve beraberindeki heyet Dersim'de bir dizi ziyarette bulundular.

Önce Munzur Arama Kurtarma Derneği'ni (MUDAK) ziyaret eden Tüzel ve beraberindeki heyet ardından Pertek ilçesine yerleşmiş depremzede aileleri ziyaret etti.

"KIZILAY DİYE BİR ŞEY ORTADA YOKTU"

MUDAK gönüllülerinden Alişer Ölmez, Adıyaman'a gider gitmez hemen enkaza girdiklerini söyleyerek "İki gün boyunca sürekli yağmur yağıyordu; sürekli ıslanıyorduk. 30 saati aşkın bir süre aç, susuz, uykusuz devam ettik. Bizler burada Kızılay’a da güveniyorduk aslında; bize kalacak yer bulur, yiyecek yemek bulur diye fakat Kızılay diye bir şey yoktu ortada. Üç gün devlet yoktu, asker polis ortalıkta yoktu! İnsanlar kendi kaderlerine terk edilmişti. Herkes enkaz altından ‘kurtarın!’ diye haykırıyorlardı. 'İyi misin? Sıkıştın mı? Orada kimse var mı?’ diye sesleniyorduk. Üçüncü günden sonra yavaş yavaş sesler kesilmeye başladı. Tahminimce on binlerce insan o enkazın altında bile bile, devletin yetersizliğinden öldü. Bizim ekiplerimizin dışındakiler de o kadar dikkat etmiyorlardı. Sosyal medyada görüyorduk; çıkardıkları çocukları hemen kucaklarına alıyorlardı. Biz çıkardığımız kişiyi itina ile sedyeye taşıyıp, boyun bağı takıp, damar yolu açıp UMKE’ye teslim ediyorduk ama diğer ekiplerin burada çok yetersiz olduğunu gördük" diye konuştu.

"DERSİM DEPREME HAZIRLANMALI"

Yaptıkları işleri gönüllü yaptıklarını, birçok konuda ihtiyaçlarını kendilerinin karşıladıklarını söyleyen diğer MUDAK gönüllüleri depremden sonra derneklerine dair oluşmuş ilginin önemine dikkat çektiler. Dayanışmanın artması gerektiğine dikkat çeken MUDAK gönüllüleri, Dersim'de de deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasına dair şimdiden bir hazırlığın yapılması gerektiğini söyleyerek, çok çeşitli birlikte çalışma yöntemlerinin oluşmasına dikkat çektiler.

"SÜRECİ ŞİMDİDEN BAŞLATMAMIZ LAZIM"

Depremden sonra çeşitli kentlerde gözlemlerde bulunduğunu söyleyenler Tüzel, MUDAK'ı yaptıkları işlerden dolayı tebrik ederek "Bundan sonra daha çok adınız duyulacak, daha çok sizlere ihtiyaç olacak. Esas biz halk toplantısında da dile getirdik; hazırlıklı olmak, örgütlü olmaktır! Deprem coğrafyasında yaşıyoruz. Hemen hemen tüm illerde, kentlerde bu kapsamda bunun eğitimini yapmak mahalle düzeyinde dahi iyi hazırlıklı olmak noktasında burada size epeyce bir iş düşeceğine düşünüyorum. Parti olarak, buradaki belediye yönetimi olarak, tüm halk güçleri olarak şimdiden bu süreci başlatmamız lazım. Geç bile kaldık aslında! Hem kişi olarak hem kent olarak hem de devlet yönetimi olarak depreme dirençli olmalıyız. Bu halk, devleti yanında zamanında görmedi ve hazırlıklı olmadığını gördü" diye konuştu.

"PERTEK'TEKİ KOORDİNASYON ÖNEMLİ"

Pertek'te, oluşmuş koordinasyonla birlikte Til Köyü'ne, özel bir yurda yerleştirilmiş aileleri ve Pertek merkezine yerleşmiş aileleri ziyaret eden Tüzel koordinasyonun çalışmalarının değerli olduğuna değinerek ailelerle dayanışmayı büyütmenin önemine dikkat çekti.Evrensel

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim