• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 11 °C

EMEP Dersim İl Örgütünden “referandum” değerlendirmesi

EMEP Dersim İl Örgütünden “referandum” değerlendirmesi
EMEP Dersim İl Örgütü, 16 Nisan’da gerçekleşen Anayasa değişikliği referandumu ile ilgili açıklama yaptı.

EMEP İl Binasında düzenlenen  basın açıklamasında söz alan EMEP Dersim İl Yöneticisi Ergin Tekin, “Dayatıldığı koşullar ve devletin bütün kurum ve olanaklarıyla seferber edilmesi bakımından ancak 12 Eylül darbesi anayasası ile karşılaştırılabilecek referandum süreci yaşanmıştır. Devletin bütün olanakları kullanılarak evet propagandasının önü açılmış ama ‘hayır’ mücadelesi veren kişiler kurumlar ve siyasi yapılar sürekli bir baskı altında bırakılmış, çalışmaları engellenmiştir. Kuşkusuz ki burada en dikkat çekici olan, bugüne kadar seçimlerde hemen hiçbir tartışmanın konusu olmayan YSK’nin bir ‘iktidar organı’ haline gelmiş olmasıdır” dedi.

Referandum sürecinde hayır çalışmasının engellendiğini belirten Tekin, “Yüz binlerce insanın göç ettirildiği, bütün seçilmişlerin hapishanelere doldurulduğu  ve son olarak geçerli sayılan ‘mühürsüz oyların’ büyük bir çoğunluğunun bu illerde çıktığı duruma rağmen Kürt halkı referandumda ortaya koyduğu tutumla, savaş ve baskı politikalarını ve bu politikalar üzerinden inşa edilen ‘tek adam rejimi’ni kabul etmediğini sandıkta ‘hayır’ diyerek ilan etmiştir”diye konuştu.

Dersim’in yüzde 80 oranında ‘hayır’ dediğini hatırlatan Tekin şunları kaydetti: “Her zaman duyarlılığını ve tutumunu doğru kullanan ve bu referandumda da yüzde 80’i aşarak tek adam ve tek parti rejimine ‘hayır’ diyen ve ülke rekorunu kıran ilimiz Dersim’e, halkımıza bu duyarlılığından dolayı partimiz adına teşekkür ederiz. İlimizin bu tutumu geçmişten beri gelen demokrasi, barış ve eşitlik anlayışına olan inancının bir yansımasıdır.

Referandum sonuçlarına bakıldığında;  moral bozukluğuna düşecek bir durum yoktur. Tersine düne göre bugün daha çok çalışmamızın, daha büyük güçlüklerin üstesinden gelmek üzere bilenmemizin, daha büyük bir şevkle çalışmamızın gerektiği bir zaman diliminden geçmekteyiz. Birikmiş deneyimlerimizden yararlanarak bütün imkanlarla mücadeleye devam etmeliyiz.”

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim