• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 8 °C

Emek ve Özgürlük İttifakı miting yaptı

Emek ve Özgürlük İttifakı miting  yaptı
Mitingde bir konuşma yapan Yeşil Sol Parti Dersim Milletvekili adayı Ayten Kordu, “Yüz yıllık bir inkâr siyaseti var ve son 21 yılda AKP Saray rejimi faşizminin kurumsallaştırmaya çalışmakta.

Seyit Rıza Meydanı’nda gerçekleştirilen mitinge, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Kürdistan Komünist Partisi temsilcisi Mustafa Korkmaz, Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) temsilcisi Mesut Tek, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) temsilcisi Evrim Konak, Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile Başak Demirtaş’ın yanı sıra Yeşil Sol Parti Dersim Milletvekili Adayı Ayten Kordu katıldı.

Mitingde bir konuşma yapan Yeşil Sol Parti Dersim Milletvekili adayı Ayten Kordu, “Yüz yıllık bir inkâr siyaseti var ve son 21 yılda AKP Saray rejimi faşizminin kurumsallaştırmaya çalışmakta. Tarihi bir süreçten geçiyoruz. Halklarımızın sorunlarına ortak çözüm getirmek için mücadele etmeye devam edeceğiz. Dersim’de işsizlik, göç ve yoksulluk var. Kimliğimizi, dilimizi inkâr var ama biz Emek ve Özgürlük İttifakı ve Yeşil Sol Parti olarak 14 Mayıs’ta tarihi seçimi sonuçlandıracağız. Bu rejimi hep beraber göndereceğiz. Bu zihniyete karşı ‘Edi bese’ diyeceğiz”dedi.

 

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ise, “Burayı yağmaladılar, gençleri işsiz bıraktılar. Sürgüne mecbur bıraktılar ama inadına buradayız diyoruz. Kentimize sahip çıkıyoruz. Gidiyorsun tek adam. Hiç korkmayın. Ne yaparlarsa yapsınlar, gidecekler. Ülkenin dört bir yanında Yeşil Sol Parti’nin seçim bürolarına, arabalarına yapılan saldırıları kınıyoruz. Altlarındaki halı kayıyor. Bu iş ilk turda bitmeli. ‘Ben Alevi’yim’ deyince Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıları görünce, ‘İnadına hepimiz Alevi’yiz” diyoruz. Bir oy Sayın Kılıçdaroğlu’na bir oy Yeşil Sol Parti’ye. Parlamentoyu halka, halkı parlamentoya götüreceğiz.”ifadesini kullandu.

 

Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş da,“Dersim yine tarih yazacak. Munzur’un asi ve direngen halkı, kendi tarihine zulmeden, kadınları yok sayan, insanları açlığa mahkûm edenlere 14 Mayıs günü en güçlü cevabı sandıkta verecek. Dersim’in yiğit kadınları bu topraklarda onurun temsilcisi oldunuz. Ben eminim ki Dersim iki oyunu da evlatlarına verecek. Birini Ayten Kordu’ya, birini de Kemal Kılıçdaroğlu’na” dedi.

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ise yaptığı açıklamada, “Sizin ferasetiniz Alevi halkının kadim inancını Kürt halkının kimliğini anlamaya yetmedi, yetmeyecek. Bu kadim inanç sizi gönderecek. Yeşil Sol Parti mücadelemizde yeni bir durak. Ama bu mücadele sizin mücadeleniz. Bu mücadelenin her sözünde, bu mücadelenin her ilmeğinde sizin emeğiniz var. Dolayısıyla, bu yüzden kazanacağımızı ifade ediyoruz. Bu mücadele kazanacak. Yeşil Sol Parti Meclis’te güçlü olmak durumunda. Neden? Dersim Katliamı’nın halen daha yüzleşilmesi, araştırılması gereken hakikatleri var. Yeşil Sol Parti’nin Meclis’te güçlü olması demek, Türkiye’de gerçek bir yüzleşme ve hakikat komisyonunun kurulması demek” diye belirtti. Miting, konuşmaların ardından Aryen Kom’un ezgileriyle son buldu.

Haber: Kenan Korkmaz

dersimde-miting-(1).jpgdersimde-miting-(2).jpgdersimde-miting-(3).jpgdersimde-miting-(4).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim