• BIST 9799.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C
  • Tunceli 28 °C

Emek ve Demokrasi Platformu'ndan operasyon açıklaması

Emek ve Demokrasi Platformu'ndan operasyon açıklaması
Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri, 10 Eylül'de ESP ve SGDF'ye (Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu) yönelik operasyonlara ve gözaltılara ilişkin ESP il binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını Ekber Kaya okudu. 10 Eylül sabahı Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne yönelik yeni bir polis operasyonunun daha gerçekleştirdiğini belirten Kaya, "Emek sömürüsünün, sömürgeci savaşın, kadınların köleleştirilmesinin, gençliğin geleceksizleştirilmesinin sürgit devamını isteyen saray rejimi, çareyi işçi sınıfı ve ezilenlere baskıyı artırmakta, özgürlük ve devrim mücadelesi yürüten örgütlü güçlere devlet terörünü tırmandırmakta buluyor" dedi.

AKP-MHP iktidarı işçi ve emekçilerin öfkesi devlete, sermaye düzenine yönelmesin, diye kendisine muhalif olan tüm güçlere saldırdığını vurgulayan Kaya, “Muhalefete ve örgütlü güçlere saldırarak yaşamış olduğu siyasi ve ekonomik krizi örtmeye çalışıyor. AKP-MHP iktidarı HDP belediyelerinden üniversitelere kadar yaymak istediği kayyum politikasına karşı Boğaziçi Üniversitesi’nde direnişi büyüten gençliğin özerk-demokratik üniversite talebini bastırmak için gençlere ve onların örgütlü gücü olan gençlik örgütlerine saldırıyor. AKP-MHP iktidarı halkların eşitliği ve kardeşliği mücadelesini engellemek için birleşik mücadele Cepheleri olan HDP ve HDK'ye saldırıyor" diye belirtti.

AKP-MHP iktidarının Kürt halkına yönelik kirli savaşa karşı onurlu bir duruş sergileyen Barış Akademisyenleri’ne saldırdığını belirten Kaya:

"Bu saldırılar yeni değildir. Saray rejimi 2015 yılında Suruç katliamıyla başlattığı çöktürme planıyla işçi ve emekçilere onlarca katliam, devrimci-demokratik güçleri teslim almak için sayısız gözaltı ve tutuklama saldırısı gerçekleştirmiştir. Hiçbiri başarıya ulaşamamıştır. Bilinmelidir ki, faşizme karşı özgürlük mücadelemiz her koşulda sürdürülecektir. Bu mücadeleyi özgürlüğe olan inancımızla, halklarımıza olan bağlılığımızla ve devrimci dayanışmaya olan güvenimizle büyüteceğiz. Faşizmin saldırılarını birleşik mücadelemizle aşacağımızı, bu iktidarı el birliğiyle hak ettiği yere göndereceğimize inanıyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

HABER MERKEZİ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim