• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 13 °C

Emek ve Demokrasi Platformundan “Fincancı’ya” destek açıklaması

Emek ve Demokrasi Platformundan “Fincancı’ya” destek açıklaması
Dersim Emek ve Demokrasi Platformu, gözaltına alındıktan sonra tutuklanan TTB Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya destek açıklaması gerçekleştirdi.

Sanat Sokağı’nda konuya ilişkin düzenlenen açıklamayı platform adına SES Şube Eşbaşkanı Serap Kahraman okudu.

Açıklamasında ömrünü halk sağlığının korunması ve insan hakları mücadelesine adayan Fincancı’nın dile getirilen iddialara ilişkin görüşlerini dile getirdiğini söyleyen Kahraman, “Bu uluslararası hukuka aykırılık iddiaları ancak etkin ve bağımsız soruşturma yoluyla açıklığa Kavuşturulabilecek İken, iktidar araştırmanın yapılmasını talep etmek yerine, Şebnem Korur Fincancı nezdinde bilimi, hekimlik bilirkişiliğini hedef almıştır. Medya yoluyla yapılanlar da dâhil olmak üzere bir hekim ve insan hakları savunucusu olarak Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın itibar ve güvenilirliğine zarar veren bir damgalama faaliyeti sürdürülmektedir. Bu yöndeki karalamalar, idari ve yargısal tacizler hiçbir şekilde kabul edilemez” dedi.

TTB Hukuk Bürosu tarafından konuya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşmeler yapıldığını hatırlatan Kahraman, “Bu görüşmede talep halinde Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın uygun bir zamanda ifadeye gelebileceği bildirilmiştir. Bunun üzerine savcılık tarafından ifade için uygun bir vakitte davet edileceği bildirilmiş olmasına rağmen başsavcılık, Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınması sürecini başlatmıştır. Bazı siyasiler tarafından hedef haline getirilmesine rağmen yurtdışından dönerek ifade vermeye gidecek iken şafak baskınıyla gözaltına alınması kabul edilemez” diye konuştu.

Fincancı’nın tutuklanması ve TTB üyelerinin görevden uzaklaştırmakla tehdit edilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Kahraman, “Bizler Dersim Emek ve Demokrasi Platformu olarak pandemide, sağlık hakkı ve emek mücadelesinde yan yana olduğumuz Türk Tabipleri Birliği ve her zaman yaşamdan, hakikatten yana olan Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın yanında olduğumuzu bir kere daha beyan ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim