• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Tunceli 13 °C

Ekoloji Birliği'nden Özkan Arslan ile ilgili açıklama

Ekoloji Birliği'nden Özkan Arslan ile ilgili açıklama
Munzur Çevre Derneği üyesi Özkan Arslan'ın çevre eylemlerine katılması nedeniyle aldığı hapis cezasına Ekoloji Birliği'nden tepki geldi.

Ekoloji Birliği, “Doğaya ve yaşam alanlarına yönelik yıkım ve talanın önünü açmaya hizmet eden saldırılar karşısında birliğimizi ve dayanışmamızı büyütüyoruz. Saldırılara yanıtımız ekoloji mücadelesini büyütmek olacaktır” dedi.

Munzur Çevre Derneği Dersim Temsilcisi Özkan Arslan’a “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla yargılandığı davada altı yıl üç ay hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti Arslan’ın katıldığı 1 Mayıs ve çevre eylemlerini, sosyal medya hesaplarından yazdığı şiirleri örgüt üyeliğine delil olarak gösterdi. Arslan, Dersim Peri Vadisi’ne yönelik doğa talanına karşı eylemlere katıldığı için de hapis cezalarına çarptırılmış ve köyüne giriş yasağı konmuştu.

Ekoloji Birliği, Arslan’a ceza verilmesinin ardından bir açıklama yaptı. Nerede bir hak arayışı, baskıya, sömürüye ve talana karşı koyuş varsa gecikmeksizin saldırıların hedefi oluyor diyen Ekoloji Birliği, “Anayasal hakları için ayağa kalkan, talepleri uğruna mücadele eden hak savunucuları çeşitli suçlamalarla sindirilmeye çalışılıyor. Bu yoğun baskı suçlama, tehdit, gözaltı ve tutuklamalara ekoloji mücadelesinde öne çıkan isimlerde maruz kalıyor. Öyle ki bu saldırılar sistematik olarak rutin hale getirilip kabullenmemiz bekleniyor” denildi.

Ekoloji Birliği,  Munzur Çevre Derneği üye ve yöneticileri hakkında süren gözaltı, tutuklama ve hapis cezaları ekoloji mücadelesine yöneltilmiş sindirme politikalarından bağımsız olmadığına dikkat çekti.

Açıklamaya şöyle devam edildi:

“Munzur Çevre Derneği Başkanı Ali Ekber Barmağıç’ın haksızca tutuklanmasının ardından, ceza verilerek tahliye edilmesini, Dersim Temsilcisi Özkan Arslan’ın “yargılandığı” mahkeme tarafından “cezalandırılması” takip etti. Nasıl ki, anılarını bayraklaştırmaya çalıştığımız Metin Lokumcu, Ali-Aysin Büyüknohutçu çiftinin öldürülmesi, Aydın’da Cennet ve Ali Coşkun ailesinin ölüm tehdidi altında yaşaması ekoloji mücadelesini sindirmek, susturmak adına yapıldıysa da, karşı karşıya kaldığımız her darp, şiddet, tehdit, gözaltı, tutuklama ve hapis cezası aksine mücadelelerimizi daha da güçlendirecektir. Doğanın, yaşam alanlarının, halkın geçim kaynaklarının yıkıma uğratılması, rant uğruna yağmalanmasına seyirci kalmayacağız, saldırılara karşı koymaktan vazgeçmeyeceğiz.”

Bu kararın ardından da hiçbir baskının, tutuklamanın ve gözaltının ekoloji mücadelesini yıldıramayacağını vurgulayan Ekoloji Birliği, “Ekoloji mücadelesi anayasal haktır, yargılama ve yıldırmaya yönelik kesilen tüm cezalar hükümsüzdür. Doğaya ve yaşam alanlarına yönelik yıkım ve talanın önünü açmaya hizmet eden saldırılar karşısında birliğimizi ve dayanışmamızı büyütüyoruz. Saldırılara yanıtımız ekoloji mücadelesini büyütmek olacaktır” denilerek, Munzur Çevre Derneği’yle dayanışmayı büyütme çağrısında bulundu.

Kenan Korkmaz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim