• BIST 9815.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • Tunceli 29 °C

Eczacı Kemal Bozkurt, CHP’den aday adayı oldu

Eczacı Kemal Bozkurt, CHP’den aday adayı oldu
Tunceli’de eczacılık yapan ve daha önce de CHP Tunceli İl Başkanlığı görevinde bulunan Kemal Bozkurt, 24 Haziran genel seçimlerinde aday adayı olduğunu açıkladı.

CHP Tunceli İl Örgütü’nde partilerle bir araya gelerek basın açıklamasıyla aday adaylığını duyuran Kemal Bozkurt, “Ülkenin gündemi saat başı değişiyor. Artık her gün güne dövizdeki yükselişle başlıyoruz. Ve yine her gün başka bir ülke cumhur ya da başbakanına horozlanan, kafa tutan bir dış siyaset söylemi. Kapımızın önünde bitmek bilmeyen bir savaş sürerken, içeride mezhepsel ayrışmaların tohumları çoktan atıldı. Vatandaş hem sosyal hem ekonomik açıdan gergin bir şekilde bekliyor, bu tansiyonun düşmesini istiyor artık. Nefes almak istiyor. Çarşıya pazara çıktığımızda aynı torbayı yarın ne kadara doldurabileceğimizi bile bilemiyoruz”diye konuştu.

Türkiye’nin her alanda kötüye gittiğini ifade eden Bozkurt,“İşçi bir yandan sendikal haklarından mahrum bırakılarak iş verenin emri altında, iş güvenliği dahi olmadan ezilmeye terkedilirken, diğer yandan her sene zamlanan ancak yapılan zammın reelde bir getirisinin olmadığını gördüğü bir asgari ücretle yaşam mücadelesi veriyor. Memurluk zaten yakında tedavülden kalkacağı için işçilerden farklı değil durumları, özellikle içinde bulunduğumuz OHAL süreci ve yayımlanan KHK’lar dolayısıyla ciddi süreçlerden geçtiler, geçiyorlar. Öğrencisi ve velisi her yıl değiştirilen sınav sistemleriyle, öğrenci seçme yöntemleriyle mücadele verir halde. Vatandaşın derdi boyunu aşmışken AKP ne yapıyor? Yol yapıyoruz diyorlar. Yapıyorlar ama o yolu da yaptıkları yolsuzlukların üzerini örterken propaganda amaçlı söylemlerinde kullanıyorlar. Yapılanlar bir şekilde unutturuldu. Hali hazırda yapılmakta olanların vatandaşlara ulaştırılmaması için radyo, televizyon ve gazetelerin tekelleştirilme çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Konuşmamın sonuna gelirken, aday gösterildiğim takdirde örnek bir particilik anlayışı çerçevesinde, il ve ilçe örgütlerimizle, kadın kollarımız ve geleceğimiz olan gençlerimizle el ele, kol kola yapacağımız çalışmalarla, birçok sorunun üstesinden gelebileceğimizi biliyorum. Benim için örgütle çalışmak çok değerlidir. Hepinize destekleriniz için sonsuz teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum”dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim