• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 16 °C

DUYARLILIK

Fikri TAŞ


   TUNCELİ HALKININ BEKLENTİSİDİR. Başlıklı yazımda, günümüz dünyasında öncelikle öne çıkan yaşamsal, sağlık sorununda halkın duyarlılığını, tespitlerini, varsa eksiklikleri, halkın beklentilerini, dile getirmiş. Yetkililere çağrıda bulunmuştum.
   Çağrımı duyarlılık gösteren yetkililer duymuştu. İlk önce Sayın Milletvekilimiz, Polat SAROĞLU aradı. Kendilerini bilgilendirdiğim için teşekkür ettiler. Sağlık Bakanını arayacağını hatta soru önergesi vereceklerini ifade ettiler.
     Sonrasında hastane Baş Hekim yardımcısı Sayın, Sema Hanım, aradılar. Yazımı, acımasız bulan Baş Hekim, önceden görüşebilseydik daha iyi olacağını ifade ettiler.( Sayın Başhekimi daha önceki yazılarım nedeniyle, iki kez aramıştım. Telefonum kayıtlı olmadığından olacak açmamışlardı. Dönmemişlerdi.) Sayın Baş Hekim, COVİD başlayalı daha öz verili çalıştıklarını, Nöroloji doktorunun, sağlık sorunları nedeni ile izinli olduklarını,700, e, yakın personelle, çalıştıklarını, herkesin aynı standartla hizmet vermesinin mümkün olmadığını, ‘motivasyonumuzu yüksek tutup, standartları yükseltmek için elimizden geleni yapıyoruz’. Dediler.
  Yazımda, önemli olan eksikliklerin, bütünüyle hastane yönetiminde olmadığını, daha üst yetkililere, siyasilere, çağrıda bulunmuştum. İhtiyaç duyulan, doktor, tıbbı malzeme, sağlanabilse, sevklerin önüne geçileceği gibi, her türlü tahlil ve ameliyatlar da yapılabilecekti.
   Bizim görevimiz, gözlemlediğimiz, halkın, dile getirdikleri sorunları, eksiklikleri, dile getirmek, kurumları, yetkilileri uyarmak, haberdar etmek, sorunların çözümünü istemektir.
   Sayın, Tunceli AKP il Başkanı, SERCAN Bey, geçen yıllarda ilimizin, sağlık Müdürüydü. Başarılı bir Sağlık Müdürüydü. Yazımda ona da çağrım olacaktı. İktidar Partisinin, İl Başkanıydı. İlimizin sorunlarının çözümünde ona da görevler, düşüyordu. Duyarlılık gösterip Ankara’dan,  aradılar. Sorunu, Sağlık Bakanına götürüp görüştüklerini, eksikliklerin giderileceği sözünü aldıklarını, Tuncel’inin, sorunlarının, çözümü için de, Ankara’da, üst düzey yetkililerle görüşmeler, yaptığını, yapacağını, sorunların, çözümünde, ısrarcı olacaklarını ifade ettiler. Beklentimizin bu olduğunu kendilerine, ifade ederek teşekkür ettik.
    CORONA Canavarı çıktığından beri hastaneler, sağlık kurumları, eskisinden daha çok ilgi odağı oldular. Bu kurumların, eksiksiz, başarılı çalışması, sağlığın, yaşamın, güvencesi olacaktır.
    Onun için ilimizin tek hastanesi, bizim için halkımız için çok çok önemlidir.
      +       +     +
    KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ilimizi ziyaret etmek için gelmiş. Yaptığı konuşmada,
     ‘TÜRKİYEYİ ve ANADOLUYU tanımak için TUNCELİYİ tanımak lazım. Demiş.
      Sayın Valimizde, yaptığı benzer konuşmasında, ‘TÜRKİYEYİ tanımak istiyorsak, harika doğası, ozan kenti olan TUNCELİYİ tanımak lazım. Türkiye’yi anlamak istiyorsak, TUNCELİYİ bilmek zorundayız.’ Diyor.
    Tunceli’yi onurlandıran bu yakıştırmaları,övgüleri, devlet adamlarından büyüklerinden duymak,
    Anlamlıdır. Sevindiricidir.
    

      
     

Bu yazı toplam 2755 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim