• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • Tunceli 10 °C

DTK Eş Başkanı Güven, açlık grevindeki Gün’ü ziyaret etti

DTK Eş Başkanı Güven, açlık grevindeki Gün’ü ziyaret etti
70 yaşındaki Kemal Gün, oğlunun kemikleri için 82 gündür açlık grevinde. Gün’ü ziyaret eden DTK Eş Başkanı Leyla Güven, Gün’e çocuğunun cenazesinin verilmemesini ‘Türkiye’nin ayıbı’ olarak nitelendirdi.

70 yaşındaki Kemal Gün, Dersim Çet Deresi’ne yapılan hava saldırısında yaşamını yitiren oğlu Murat Gün’ün cenazesini alabilmek için 82 gündür Seyit Rıza Parkı’nda açlık grevi eyleminde.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Milletvekili Alican Önlü, açlık grevinde olan Kemal Gün’ü ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Leyla Güven, tüm kalbiyle Gün’ün yanında olduğunu belirterek şunları söyledi:

Kemal baba maalesef kendi evladının kemiklerini bulmak için bedenini açlığa yatırdı. Bunu başka ülkeler duyduğunda eminimki buna inanamayacaklar. ‘Böyle bir şey olamaz’ diyecekler ama burası Türkiye. Bütün hukuksuzluklara rağmen her şey oluyor.

Baba Gün’ün oğlunun kemikleri için açlık grevinde olduğunu hatırlatan Güven, bunun “Türkiye’nin ayıbı” olarak değerlendirdi ve şunları kaydetti:

“Bir babanın çocuğunun kemiklerini istemesi talebine karşı olan suskunluk aslında onların cevapları olamadığından değil, babanın direnişi karşısında olan acizliklerini gösteriyor.”

‘Mücadelemden vazgeçmeyeceğim’

HDP Milletvekili Alican Önlü ise Dersim katliamında yaşamını yitiren insanların kemiklerini alamadıklarını hatırlatarak, şunları söyledi:

“Vicdanları öyle taşlaşmış ki biz açık bir şekilde devreye giremiyoruz. Burada mülki amirlerinden tutun savcısına kadar biz devreye girdiğimizde ailelere ikinci bir bedeli ödetmek istiyorlar.

 

Alican Önlü, baba Gün’den grevi artık bırakmasını istedi. Desteklerinden dolayı ziyaretçilere teşekkürlerini sunan Kemal Gün ise grevi bırakma teklifini kabul etmeyerek bugüne kadar çocukları ile yaşadığını ve çocuğunun kemiklerini alana kadar, hayatına mal olsa da mücadelesinden vazgeçmeyeceğini söyledi”

Gönüllü sağlıkçılar tarafından her gün kontrolü yapılan Kemal Gün’ün kilo kaybı ve kas erimesi devam ediyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim