• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 7 °C

Doğal antibiyotik özelliği taşıyan beyrana yoğun ilgi

Doğal antibiyotik özelliği taşıyan beyrana yoğun ilgi
Kış aylarının vazgeçilmez yemeği olan ve doğal antibiyotik özelliği taşıyan Beyran’a vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

(İHA) - İçerdiği besinlerle bağışıklık sistemini güçlendiren Beyran yemeği, grip, nezle gibi hastalıklara yakalanmamak için en doğal koruyucu olan Gaziantep'in en ünlü yöresel lezzetlerinden bir tanesidir. Beyran yemeği, havaların soğumasıyla beraber Vatandaşlardan yoğun talep görüyor. Kelebek Restoran’ın sahibi Uğur Dertli, kuzu eti, sarımsak, acı kırmızıbiber ve limondan oluşan Beyranın, gribe karşı adeta doğal bir kalkan oluşturduğunu belirtti.

“Doğal antibiyotik özelliği taşıyor”
Kelebek Restoran’ın sahibi Uğur Dertli, kuzu eti, sarımsak, acı kırmızıbiber ve limondan oluşan Beyran yemeğinin, gribe karşı adeta doğal bir kalkan oluşturduğunu belirterek, “Beyranın içerisindeki baharatlar, sarımsak, kemik suyu ve kuzu eti sayesinde gribal enfeksiyonlara karşı faydalı bir yemektir. Herkesi bu yemeyi davet ediyorum. Beyran doğal antibiyotiktir. İçerisinde kırmızıbiber, karabiber, sarımsak ve kemik suyu var. İçerisindeki kuzu eti yaklaşık 9 saat haşlanıyor, et suyunun özleşmesi de 12 saat sürüyor. Yani aşağı yukarı 12 ila 13 saat arasında hazırlanan bir yemektir. Beyran, bu zorlu salgın döneminde bence yenilmesi gereken en güzel yemeklerin arasına giriyor. Çünkü gribe iyi geliyor; içerisindeki sarımsak bilindiği üzere zaten bir doğal antibiyotik bu yüzdende bizde doğal antibiyotik diyoruz. Acı, sarımsak ve etten oluşan bir yemek olduğu için gribe, soğuk algınlığına iyi geliyor. Altını çizerek söylüyorum beyran bir çorba değil yemektir. Biz beyranı boğaz ağrısı olanlara, soğuk algınlığı olanlara tavsiye ediyoruz. Hatta doktorlar bile tavsiye ediyor. Doktorlar ne diyor; acı, sarımsak, limon vesaire diyor. İşte beyranın içerisinde hepsi var. Doğal antibiyotik olarak vatandaşlarımıza, herkese beyran yemeyi tavsiye ediyoruz” dedi.

“Vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor”
Dertli vatandaşların beyrana yoğun ilgi gösterdiğinin altını çizerek, “Bu yemek Gaziantep’e özgü bir yemektir. Gaziantep’teki gibi hiçbir yerde olmaz, nasıl baklava hiçbir yerde Gaziantep’teki kadar lezzetli değilse beyran da Gaziantep’teki gibi hiçbir yerde lezzetli olmaz. Vatandaşlarımızın ilgisi malum korona virüs döneminde çok yoğun bu nedenle de bizimde yoğunluğumuz var” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim