• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • Tunceli 24 °C

DİSK’ten torba yasa tepkisi

DİSK’ten torba yasa tepkisi
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nu (DİSK), 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanlar için sözleşmeli çalışmanın önünü açan torba yasa teklifinin geri çekilmesi için şube binasında basın açıklaması düzenledi.

Geçen hafta Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen torba yasa işverene önemli teşvikler sağlarken, işçiye sözleşmeli çalışmanın kapılarını açan “İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” işçilerin tepkisine yol açtı. Türkiye'nin çeşitli illerinde toplanan DİSK üyeleri, Tunceli'de de Genel İş Şube binasında araya geldi. Genel İş Şube Başkanı Şükran Yılmaz'ın okuduğu açıklamaya DİSK yöneticileri ve üyeleri de katıldı.

 

“BELİRLİ SÜRELİ SÖZLEŞME GEÇİCİ İŞSİZLİKTİR”

Genel İş Şube Başkanı Şükran Yılmaz, “Bu yasa teklifine göre 25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçiler için koşulsuz olarak belirli süreli sözleşme yapılabilecek. Belirli süreli sözleşme geçici işçiliktir. Belirli süreli sözleşme kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanmadan çalışmaktır. Belirli süreli sözleşme güvencesiz çalışmaktır” dedi.

 

“TBMM'DEN BEKLENEN GEÇİMİMİZİ KORUYACAK TEDBİRLER ALMASIDIR”

Türkiye'nin; salgın, deprem ve işsizlik gibi sorunları olduğunu vurgulayan Yılmaz, “TBMM'den beklenen işçilerin haklarını gasp edecek yasalar değil; işimizi, aşımızı, geçimimizi, sağlığımızı koruyacak tedbirler almasıdır. Bugün Meclis'te görüşmelerine yeniden başlanacak olan bu kölelik yasaları geri çekilmelidir. DİSK'in, Türk-İş'in ve Hak-İş'in ortak bir irade gösterdiği bu konuda, haklarımız ve çocuklarımız için gereğini yapmak hepimizin boynunun borcudur” ifadesinde bulundu.

 

“GERİ ÇEKİLMEMESİ HALİNDE DİRENME HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ”

Şükran Yılmaz, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Bu yasa teklifinin geri çekilmemesi halinde bugüne kadar ortaya koyduğumuz iradeyi daha da büyüteceğimize, üretimden gelen gücümüzü kullanmak da dahil olmak üzere demokratik direnme hakkımızı kullanacağımıza kimsenin şüphesi olmasın. Bir kez daha altını çiziyoruz: Bu yasa teklifi bugün Meclis'ten geri çekilmez ise üretimden gelen gücümüzü kullanarak meydanları doldurmaya kararlıyız.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim