• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 26 °C

Dilşat Canbaz Kaya: Eski sağlık ocağı hangi gerekçeyle boşaltıldı?

Dilşat Canbaz Kaya: Eski sağlık ocağı hangi gerekçeyle boşaltıldı?
HDP Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya, Kutudere Gökçek Köyü'nde sağlık ocağında ikamet eden ailenin tahliye edilmesine ilişkin TBMM'de soru önergesi verdi.

Olay dün Merkeze bağlı Kutudere Gökçek Köyü'nde meydana gelmişti. 1994 yılındaki köy boşaltmaları nedeniyle Alacık Köyü'nden sürgün edilen Elif Bozkurt ve Mehmet Bozkurt, Gökçek Köyü'ndeki kullanılmayan sağlık ocağına yerleşmişti. Yaklaşık 25 yıldır burada ikamet eden aile dün jandarma ve Milli Emlak Müdürlüğü personeli tarafından tahliye edilmişti.

HDP/SMF Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya, sağlık ocağında ikamet eden ailenin tahliye edilmesine ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un yanıtlaması istemiyle TBMM'de soru önergesi verdi.

Soru önergesinde şu ifadeler yer aldı;

1994 yılındaki köy boşaltmaları nedeniyle Tunceli Merkeze bağlı Alacık Köyü’nden Kutudere Gökçek Köyü’ne göç etmek zorunda kalan Bozkurt Ailesi, burada sağlık ocağı olarak yapılan ancak kullanılmayan binaya yerleşmiştir. Yaklaşık 25 yıldır bu binada ikamet eden Mehmet Bozkurt ve Elif Bozkurt,15 yıldır ise kullandıkları alan için işgaliye ödemeye devam etmiştir. İkamet ettikleri bina daha sonraki süreçte Milli Emlak Müdürlüğüne devredilmiş,geçtiğimiz aylarda ise Mehmet Bozkurt ve Elif Bozkurt’a ikamet ettikleri binanın boşaltılması için tebligat yapılmıştır. Aile, son olarak kolluk kuvvetleri eşliğinde yaşamak zorunda oldukları eski sağlık ocağından zorla çıkarılmıştır.

Bu bağlamda;

1.            Gökçek Köyündeki eski sağlık ocağı hangi gerekçeyle boşaltılmaktadır? Boşaltılan sağlık ocağına hangi proje yapılacaktır? Mevcut alan ve yapı için proje ve ihale planı nasıl işletilecektir?

2.            Eski sağlık ocağı boşaltılmadan önce, satış işlemi için Bozkurt ailesine öncelikle bir teklif yapılmış mıdır?

3.            Kolluk kuvvetleri marifetiyle boşaltılan yapıdan çıkarılan ailenin barınma koşullarının sağlanması için Bakanlığınız tarafından bir planlama yapılmış mıdır? Bu planlama nedir?

4.            Zorla göç ettirme politikası sonucunda yerlerinden edilen insanlara kullanılmayan ve işlevsiz durumda olan hali hazırda bu binalar da yaşayan ailelere okul-sağlık ocağı- orman işletme binalarının kira karşılığı veya tapusuyla tahsisi konusunda bir çalışmanız olacak mı?

5.            Bakanlığınız tarafından Tunceli ilinde toplam kaç yapının daha boşaltılması planlanmaktadır? Boşaltılmak istenen yapıların kaçında barınma sağlanmaktadır? Boşaltılmak istenen yapılarda toplam kaç kişi yaşamaktadır?

CANER AKTAN/KENAN KORKMAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim