• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 18 °C

DERSİMSPOR’UN KULAĞI MALATYA’DA

KENAN KANDİL

Malatya Yeşilyurt Belediyespor 17 Aralık Cumartesi günü 13:00'de Yeşiltepe 1 nolu sahada Dersimspor’uda yakından ilgilendiren Kahramanmaraş İstiklalspor ‘la karşı, karşıya gelecek.

Kulaklar Malatya’da olurken, Derismpor’da kendi evinde 12 Bingölspor’la 18 Aralık Pazar günü Dersim Atatürk stadyumunda karşı, karşıya gelecektir.

Malatya’daki ve Dersim’deki karşılaşmalar gelecekteki şampiyonluğun kaderini belirleyecek karşılaşmalar olması itibarıyla, Yeşilyurt Belediyespor ile Kahramanmaraş İstiklalspor takımlarının kulağı Dersim’de olurken, Derimspor’unda kulağı Malatya’dan gelecek güzel haberde olacaktır.

Malatya Yeşilyurt Belediyespor, sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımla taraftarlarını müsabaka öncesinde tribünlere davet ederek mutlak galibiyet için oynayıp, Kahramanmaraş İstiklalspor’un yenilmezlik serisine son vermek istiyor.

Bu bağlamda Malatya’daki sonuç Dersimspor için ne kadar kritik bir öneme sahip ise, Dersim’deki sonuçta, Yeşilyurtspor Belediyespor ile Kahramanmaraş İstiklal spor açısından bir o kadar kritik öneme sahip bir müsabaka olacaktır.

Kritik anlarda kritik son dakika gollerle galibiyet alan Kahramanmaraş İstiklal spor, Malatya’daki karşılaşmada üzerindeki yenilmezlik baskısı altında Yeşilyurt Belediyespor karşısında zorlanacak gibi görünüyor.

Malatya Yeşilyurt Belediyespor’un müsabakayı kazanması halinde gruptaki hesaplar karışarak, grup adına Lig sil baştan yeniden başlıyor gibi olacak.

Dersim’de Pazar günü oynanacak 12 Bingölspor karşılaşması, Dersimspor açısından beraberliğin bile yenilgi sayılacağı müsabaka olduğundan, mutlak galibiyetin şart olduğu bir müsabakadır.

Malatya’daki karşılaşmada 33 puanla Lider durumda olan Kahramanmaraş İstiklal spor rakipleriyle 6 ve 7 puan fark olması açısından kaybetse bile puan farkı nedeniyle telafisinin var olduğu ama grubun 2. Sırasında bulunan Aksaray Gençlikspor 27 puan, 3. Sırada olan Dersimspor 26 puan ve 4. Sırada olan Malatya Yeşilyurt Belediyespor 25 puan açısında mutlak galibiyetin olacağı beraberliğin bile takımlar adına yenilgi sayılacağı telafisi olmayan müsabakalardır

Kahramanmaraş İstiklalspor’un  Malatya’da kaybetmesi halinde Ligin 2. Yarısında grupta şampiyonluk mücadelesi veren takımların güçlendirilmiş takviyelerle, bambaşka 2. Yarıya sahne olacaktır.

Gruptaki hesaplar, Cumartesi ve Pazar günü oynanacak karşılaşmalara bağlı olduğundan hesaplar yeniden yapılacaktır.

Kulaklar Malatya ve Dersim’de

 

 

 

 

Bu yazı toplam 19538 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim