• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 14 °C

Dersimspor'dan flaş karar

Dersimspor'dan flaş karar
Dersimspor Kulübü, TFF’nin 2020 -21 sezonu için haziran ayı itibarıyla başlayacağını ilan ettiği yeni statülü sıkıştırılmış ve hızlandırılmış BAL Ligine katılmayacağını açıkladı.

KENAN KANDİL - Dersimspor kulübü tarafından yapılan açıklamada tüm planlarının (Tunceli-Elazığ-Bingöl) takımlarının çıkma hedefiyle ve de BAL Liginin Mayıs ayı itibarıyla başlayacağı planlaması doğrultusunda hazırlıklara başlamış ama BAL’ın bir kez daha yeni statü ile haziran ayı itibarıyla başlayacağı şeklinde daha da ağırlaştırmış koşullar altında oynanacağının açıklanmasıyla birlikte 2020 – 21 sezonu BAL Ligi müsabakalarına katılmayacağını açıklayarak, saklı olan haklarını 2021 – 22 sezonu için planlanan hedefler doğrultusunda hareket edeceğini belirtildi. Kulüpten yapılan resmi açıklama şöyle; “Bilindiği üzere Eylül 2020 de oynatılması gereken BAL Ligi TFF’nin almış olduğu Covid-19 tedbirleri nedeniyle 17 Nisan 2021 de oynatılmasına karar verilmişti. Kulübümüzde bu tarihe göre çalışmalarını yapıp gruptan (Tunceli-Elazığ-Bingöl) çıkma hedefiyle Altyapıdan A Takıma alınan 5 oyuncu ile çalışmalarına devam etti. Fakat belirtilen tarihte oynanması gereken Lig TFF tarafından yapılan yeni bir açıklamayla Mayıs ayı son haftasına ertelenerek kulüpler yeni bir belirsizliğin içine itilmiştir. tekrardan 10 Mayıs 2021 tarihinde yapılan yeni bir açıklama ile yapılan Bölge Gruplarının kaldırıldığı, Yapılacak yeni Gruplandırmayla birlikte isteyen kulüplerin Haziran ayının ilk haftasında sıkıştırılmış bir takvim içerisinde oynatılmasına karar verilmiştir. Haziran ayındaki Liglere katılmak istemeyen kulüplerin haklarının 2021-2022 sezonunda saklı kalacağı TFF tarafından kulüplere tebliğ edilmiştir. Bunun sonucunda bütün maddi yük ve sorumluluk kulüplere yüklenmiştir. Bizlerde Dersimspor yönetim kurulu olarak bu süreçteki koşulları ve giderleri;

-Haziran ayında oynanacak Lige katılacak her 30 takımdan 1 tanesinin 3.lige çıkacak olması

-Maçların tarafsız Bölgede oynatılması, 

-Tarafsız Bölgede oynatılacak maçların konaklama, ulaşım, PCR Test masraflarının kulüpler tarafından karşılanması, 

TFF tarafından kulüplere tebliğ edilmiştir. Bu giderlerin kulübümüze maliyeti 300-350 bin TL civarındadır. Ağustos veya Eylül ayından 2021’de başlaması gereken yeni sezon İçin tekrardan yeni bir Bütçenin oluşturulmasının önemli oluşu biz yönetimi DERSİMSPOR’un menfaatleri doğrultusunda Hareket etme hassasiyeti kazandırmıştır. Ayrıca aldığımız bu karar İçin şehir içi ve şehir dışında DERSİMSPOR sevdasına inandığımız büyüklerimize danışarak TFF’nin Haziran ayında başlatmayı Planladığı 2020-2021 BAL Ligine KATILMAMA kararı almıştır.  Teknik heyet ve futbolcuların yeni sezon İçin Lisans işlemleri tescillenmiş olup, tüm ödemeleri yapılmıştır. 2021-2022 BAL Ligi sezonunda TFF’nin belirtmiş olduğu gibi tescillenen teknik heyet ve Futbolcular kulübümüzde yeni sezonda devam edeceklerdir. Tüm DERSİMSPOR taraftarının bilgisine sunarız.”

DERSİMSPOR YÖNETİM KURULU

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim