• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 22 °C

Dersimlilere hakaret eden CHP’li vekilin eşi kınandı

Dersimlilere hakaret eden CHP’li vekilin eşi kınandı
İzmir Dersim Dernekleri CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu’nun eşi İlkgün Şen Nurlu’nun sosyal medya hesabından Dersimliler ve demokrasi güçlerine hakaret içeren sözlerine tepki geldi.

Yapılan açıklamada Dersim ismi üzerinden topluma ve demokrasi güçlerine saldırıldığı, egemen ideoloji tarafından toplumun tüm gerici kesimlerine Dersimlilerin şaki, eşkıya ve haydut olarak benimsetildiği ve tüm bunlara rağmen ezilenlerin, mazlum halkların adalet ve özgürlük talebinin savunulacağı dile getirildi.

Konak Sümerbank önünde gerçekleşen basın açıklamasına İHD, HDP, SYKP ve DAD yöneticileri katıldı. İzmir Dersim Dernekleri adına basın açıklamasını Kemal Mutlu okudu.

“DERSİM DİYENLERLE KARDEŞ OLACAĞIMA ÖLMEYİ YEĞLERİM”

İlkgün Şen Nurlu’nun yaptığı açıklamanın Dersim ve demokrasi güçlerini hedef alan çirkin bir saldırı olduğu belirtilen açıklamada şunlar belirtildi:

“CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu’nun eşi Avukat İlkgün Şen Nurlu sosyal medya hesabından özelde Dersim’i genelde barış yanlısı demokratik güçlerini hedef alarak çirkin bir paylaşımda bulunmuş, saatler sonra gelecek tepkilerden çekinmiş olacak ki paylaşımı alelacele kaldırmıştır. Söz konusu paylaşım şöyledir: ‘Şu barış kelebeklerine sesleniyorum. Dün iki şehit, bugün de iki şehit verdik. Bir, rakamla da yazayım 1 şehit bile kaç kişinin (anasının, babasının, yavuklusunun, kardeşinin vs.) hayatını söndürüyor farkında mısınız ? Sizler !!! ‘Tunceli’ yerine inatla ‘Dersim’ diyenler. Biz insan severiz deyip şehitlerimizi görmezden gelenler. PKK’ya gerilla diyenler sizler !!! Kan emiciler! Sizin istediğiniz barış falan değil. Sizler kardeşlik maskesi takmış eli kanlı bölücülerin şakşakçılarısınız. Sizinle kardeş olacağıma ölmeyi yeğlerim.'”

“ÖLÜMLERE NE SEVİNÇ ÇIĞLIKLARI ATTIK NEDE BAYRAM ETTİK”

“Gün geçmiyor ki Dersim ismi üzerinden toplumumuz ve demokrasi güçleri saldırıya uğramasın. Osmanlı’dan Cumhuriyet’e egemen ideoloji tarafından sürekli tekrarlanan ve toplumun gerici tüm kesimlerine kabul ettirilen söylemde Dersim ve Dersim toplumu şaki, ilkel, haydut, eşkıya ve vatan haini olarak damgalanmıştır. Tarih olanca çıplaklığıyla ortada durmaktadır. Egemenlerin tarihinde şaki, eşkıya, hain, haydut tanımlanabiliriz ama biz Dersimliler ve yan yana olmaktan gurur duyduğu barış savunucusu demokrasi güçleri için önemli olan halkların tarihinde nasıl yer aldığımızdır. Bugün hiçbir söylem sahibi biz Dersimlilerin ülkemiz gündeminde birinci sırada yer alan çatışmalı süreçte yaşanan ölümlerin akabinde (ölen asker olsun gerilla olsun) sevinç çığlıklarımızı attıklarımızı ve bayram ettiğimizi söyleyemez. Hiçbir aşırılığın içine bizi dahil edemez. Bizler Osmanlı’dan günümüze ezilen halkların özgürlük ve demokrasi yolunda ilerlemeye devam edeceğiz. Bedreddin’lerden Seyit Rıza’lara uzanan tarihsel çizgiye bağlı kalacağız. Bizler Hrant’tan barış bildirisi imzaladıkları için KHK ihraç edilen onurlu akademisyenlere uzanan barış çizgisini savunmaya devam edeceğiz.”

“EMEĞİ, DOĞAYI DİLE GETİRDİK VE HALKLARI SAVUNDUK”

“Biz Dersimliler ve yaşam savunucuları Fırtına ve Loç Vadisi yok olmasın diye alanlara çıktığımız için, Alakır nehri kurumasın dediğimiz için, Zonguldak’tan Soma’ya yerin metrelerce altından alınterileri damıtarak bize aydınlık çıkaran emekçilerin hak ve adalet talebini haykırdığımız için, Bergama’dan Uşak Eşme’ye yurdumuzun talanına karşı çıktığımız için, kadın cinayetlerine hayır dediğimiz için, halkların eşitlik ve özgürlüğünü savunduğumuz için vatan haini isek yazın öyleyse üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla ve satılık gazete sayfalarında, görüp de susan sosyal medya sayfalarında yazın. ‘Dersimlilerin ve dostları vatan hainliğine devam ediyor hala..’”

 

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

 

“Dersim’de hukuksuz gözaltına almalar ve yargısız infazlar devam ediyor hala. Bütün bu yaşananların yanında bireysel gerekse kurumsal düzeyde toplumumuz yıpratılmaya ve haksız ithamlarla suçlanmaya devam etmektedir. Bu itham sahiplerinden biri de Av. İlkgün Şen Nurlu’dur. Kendisi hakkında Dersim kurumları olarak Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunacağımızı bildiriyor, bundan sonra da toplumumuza dönük her türlü saldırıya tepki vereceğimizi kamuoyuna bildiriyoruz.”

Ersin ÖZGÜL / İZMİR

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim