• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • Tunceli 28 °C

Dersimliler piknikte bir araya geldi

Dersimliler piknikte bir araya geldi
Bursa Dersimliler Derneği 18. Geleneksel dayanışma pikniği düzenlendi.

Bursa Kestel’de düzenlenen pikniğe HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve çok sayıda kişi katıldı.

Pikniğin yapıldığı alana”Munzur kutsalımızdır, sahip çıkalım. Dersim’de barajlara ve koruculuğa hayır,” ”Diline, inancına, kültürüne, doğana sahip çık,” “Dersim’de köy boşaltmalara ve yangınlara karşı sesimize ses ver ”pankartları asılarak Dersim’de devam eden yangınlara dikkat çekildi.

Pikniğe katılan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal yaptığı konuşmada mücadele vurgusu yaptı. Dersimli olmanın zor olduğunu söyleyen Sarıbal, “Bu topraklarda öteki olmakta zor. Bizleri dinamik kılan o aslında. Bütün zorluklara rağmen gösterdiğimiz mücadele” dedi.

Dersim’deki orman yangınlarına dikkat çeken Sarıbal, “Dersim’deki yangınlar sürecinde gitmek istedim ama gidemedim. Herkesten bunun için özür dilerim. Ama görüşmeler yapıp mücadele etmeye çalıştım” dedi. Güvenlikçi politikalarla ormanların yok edilmesinin kimseye faydasının olmadığını söyleyen Sarıbal,  geleceğin barış dünyasını yaratmak zorunda olduklarını kaydetti.

Sarıbal, son olarak bu ülkede barış istediklerini ve bunun için mücadele edeceklerini söyledi.

Sarıbal’dan sonra HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül de kısa bir konuşma yaptı. Bülbül de Dersim’deki yangınlara dikkat çeken Bülbül, “HDP heyeti olarak Dersim’e devlet eliyle çıkarılan yangına müdahale etmek için gittik” dedi.

Dersim’de doğaya, suya, börtü, böceklere ve hak ve hakikate kastedildiğini söyleyen Bülbül, Dersim’in bir bütün olarak yok edilmeye çalışıldığını söyledi.

Yoğun bir baskı süreciyle karşı karşıya olduklarını söyleyen Bülbül, mücadele vurgusunda bulundu.

Bursa Dersim Dersim Dernekleri yönetiminden Hediye Zengin de birlikteliğin daha da güç vereceğini söyledi. Zengin, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü de kutladı.

Piknik, halaylarla son buldu.

 Ali ŞEKER- BURSA

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim