• BIST 9084.03
  • Altın 2325.331
  • Dolar 32.373
  • Euro 35.0126
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 20 °C

Dersimli Sanatçı Ekici: Munzur Gözeleri, orada yaşayan halka bırakılmalı

Dersimli Sanatçı Ekici: Munzur Gözeleri, orada yaşayan halka bırakılmalı
‘Munzur Gözeleri Peyzaj Projesi’ne tepki gösteren Sanatçı Mehmet Ekici, devletin şuana kadar Dersim’de yaşam alanlarını ve inanç yerlerini talan ettiğini belirterek, “Orada ne yapılması gerektiği orada yaşayanlara bırakılmalı”dedi.

Ovacık Munzur Gözeleri’ne yapılmak istenen ‘Munzur Gözeleri Peyzaj Projesi’ne tepki gösteren Sanatçı Mehmet Ekici, devletin şuana kadar Dersim’de yaşam alanlarını ve inanç yerlerini talan ettiğini belirterek, “Orada ne yapılması gerektiği orada yaşayanlara bırakılmalı”dedi.

Ovacık Munzur Gözeleri’ne yapılmak istenen ‘Munzur Gözeleri Peyzaj Projesi’ne tepkiler devam ediyor. Dersim Ovacık’lı olan Sanatçı Mehmet Ekici tepki gösterdi.

Yöre halkının devletin gözelere yaptırımından kaygı duyduğunu söyleyen Ekici, “Şimdiye kadar inanç yerlerini ve yaşam alanlarını ne yazık ki hep talan ettiler. Onun için insanların böyle bir korkusu vardır” dedi.

Munzur gözelerinin piknik alanı olmadığını dile getiren Mehmet Ekici, “İnsanların kötü sözler söylediği ya da bir haksızlık yaptığı zaman gidip arındığı yerdir” dedi.

Oradaki çalışmaların yöre halkına bırakılması gerektiğinin altını çizen Ekici, yöre halkının orayı daha da güzelleştiren çalışmalar yapacağını söyledi.

“MUNZUR GÖZELERİ SİT ALANINDAN ÇIKARTILMAK İSTENİYOR”

Munzur Gözeleri’nin sit alanından da çıkartılmak istendiğine dikkat çeken Mehmet Ekici, “Oralara betondan yollar yapılmak isteniyor.  2500 kişilik bir anfi tiyatro yeri yapılmak isteniyor ve Munzur Gözelerinin tam üstüne yapılıyor. Bunlar da oranın doğa dengesini ve inanç değerlerini yok eder. Onun için buna tabi ki karşıyız” dedi.

Devletin Munzur Gözeleri’nin orada yaşayan halka bırakması gerektiğini söyleyen Ekici, “Devlet orada iyi bir şey yapmak istiyorsa gidip oradaki sivil toplum örgütleriyle, kanat önderleriyle konuşarak daha iyi bir şeyler yapılabilir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim