• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 6 °C

Dersim’in sonbahar renkleri fotoğraf tutkunlarını büyüledi

Dersim’in sonbahar renkleri fotoğraf tutkunlarını büyüledi
Dersim’in tarihi ve doğal güzelliklerini fotoğraflamak üzere gelen Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) üyeleri, kente hayran kaldı.

Son yıllarda kentte sağlanan huzur ortamı ve yapılan yatırımlar, çevre düzenlemeleri ile merak edilen bir kent haline gelen ve renk cümbüşünün yaşandığı sonbaharda ayrı bir doğal güzelliğe bürünen Dersim, fotoğrafçıların ve doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

Sonbaharda doğada oluşan renk cümbüşü ile tarihi mekanları fotoğraflamak için kente Ankara'dan gelen 14 kişilik fotoğrafçı ekibi, kent merkezinin yanı sıra Pertek, Çemişgezek, Hozat, Ovacık ve Pülümür ilçelerinde tarihi ve doğal güzelliklere ilişkin fotoğraf çalışması yaptı.

Pertek ilçe merkezinde tarihi camiler ile Keban Baraj Gölü'nde bir ada üzerindeki Pertek Kalesi'ni gezerek fotoğraflayan gruba Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan da eşlik ederek ilçe hakkında bilgiler verdi.

Alan, yaptığı açıklamada, kentte son yıllarda yakalanan huzur ortamıyla yerli ve yabancı turistlerin Tunceli ve ilçelerine ilgi gösterdiğini belirtti.

Bölgenin tanıtımı için çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini belirten Alan, "Bölgemizi hem iklim hem de konum olarak ilin en avantajlı yeri olarak nitelendiriyorum. Burada kış mevsiminde de pek çok aktivite gerçekleştirilebilir." dedi.

Alan, Pertek ilçe merkezinde ve çevresinde tarihi eserlerin günlük yaşamla iç içe bulunduğunu ifade ederek, ilçenin termal turizm, doğa yürüyüşü, tırmanış, dalış, kano ve diğer su sporları için de elverişli olduğunu söyledi.

Bölgede fotoğrafçıların da ilgisini çekecek 5 dönüm arazide lavanta ekimi yaptıklarını anlatan Alan, "Gelen misafirlerimizin de buradan mutlu ayrılacağının garantisini veriyorum. Doğayla iç içe olan ilçemizde turizm çeşitliliği çok fazla, kaplıca otelimiz var. Misafirlerimiz buradaki turizm aktivitelerinden her türlü faydalanabilir, herkesi Pertek'e bekliyoruz." diye konuştu.

AFSAD üyesi fotoğrafçı Gülizar Özmen de kente ilk kez bu yıl haziran ayında Rafting Dünya Şampiyonası'nı takip etmek için 4 fotoğrafçı arkadaşıyla geldiklerini ve hayran kaldıklarını dile getirdi.

Şampiyona süresince kenti  ve insanlarını tanıdıklarını ve buraya fotoğraf turu düzenlediklerini belirten Özmen, "Tunceli'de Pertek ilçesini, Keban Baraj Gölü'nü, Çemişgezek ilçesini gezdik ve muazzam bulduk. Bu coğrafyayı tanıdığımız herkese anlatmak ve buraya davet etmek istiyoruz. Tunceli muazzam bir yer." dedi.

Haberin resim galerisi için tıklayınız...

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim