• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 15 °C

'Dersim’in Kutsal Mekânları' konulu panel düzenlendi

'Dersim’in Kutsal Mekânları' konulu panel düzenlendi
Dersim Belediyesi Konferans Salonunda ‘Dersim’in Kutsal Mekânları’ konulu panel düzenlendi.

Dersim’in her yerinde korunması gereken değerlerinin olduğunu vurgulayan Dersim Baro Başkanı Kenan Çetin, “Bölgenin korunması anlamında kesinlikle merkezi otoriteye bırakmamak gerektiğini Ovacık’ta Munzur Gözelerinde yapılan projede gördük. Doğaya, inanca ve tarihe bizim gibi bakmıyorlar” dedi.

Dersim Belediyesi Konferans Salonunda ‘Dersim’in Kutsal Mekânları’ konulu panel düzenlendi. Panele İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Dersim Baro Başkanı Kenan Çetin ve Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun katıldı.

 

“KORUMA ADI ALTINDA TAHRİBAT SÖZ KONUSU”

Yapı tipinin Aleviliğin kendi özüne ilişkin tahribata uğradığına ilişkin örnekler gördüğünü belirten İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, “Bazen sahadan duyduğunuz birinci bilgiyle sizi yanıltabilir bence Dersim’de ki bu tür araştırmaların en büyük problemlerinden biriside sadece sahadaki verilere dayanarak görüş belirtilmesi. 90’larda bölgede yaşamış insan yaşamına ilişkin tahribatlar, 2000’li yıllarda ise restorasyon ve koruma adı altında tahribat söz konusudur” dedi.

 

“DOĞAYA, İNANCA VE TARİHE BİZİM GİBİ BAKMIYORLAR”

Dersim’in her yerinde korunması gereken değerlerinin olduğunu vurgulayan Dersim Baro Başkanı Kenan Çetin, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle tarih, inanç ve kültür öğelerinin korunmasına ilişkin bir kültür merkezi yapılabilir. Tarihi dokusu ve insanlığın mirası olan bir yerde inançsal ve tabiat anlamında gelecek kuşaklara saklayacağımız bir yerde 2010 sürecinden sonra Munzur Gözeleri içinde Fırat Kalkınma Ajansı tarafından çocuk parkı, kadın-erkek havuzu, tiyatro salonu ve gözetleme merkezinin yapılmak istendiği bir alan tasarlanmıştı. Bölgenin korunma anlamında kesinlikle merkezi otoriteye bırakmamak gerektiğini Ovacık’ta Munzur Gözelerinde yapılan projede gördük. Doğaya, inanca ve tarihe bizim gibi bakmıyorlar” diye konuştu.

PİRHA

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim