• BIST 9458.27
  • Altın 2495.11
  • Dolar 32.5919
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 22 °C

‘Dersim’in Divane Delileri’ romanı film oluyor

‘Dersim’in Divane Delileri’ romanı film oluyor
‘Suya Yazılmış Zaman’ sinema filmi projesinin alt yapı çalışmaları başladı.

 

Film hakkında bilgi veren filmin senaristi ve yönetmeni Mustafa Diyar Demirsoy, “Dünyanın neredeyse her yerinde aynı şekilde kodlanmış ‘deliliğin’, Dersim’in kadim kültürü ve inanç geleneği içinde anlam bulan ayrıksı yeri filmin temel hareket noktasıdır. Bir aşk hikayesi etrafında olup bitenler anlatılacaktır” dedi.

‘Dersim’in Divane Delileri’ romanından esinlenerek hazırlanan filmin senaryosunu Mustafa Diyar Demirsoy yazdı. Demirsoy aynı zamanda filmin yönetmenliğini de yapacak.

Yapımcılığını, Dersim’in Divane Delileri kitabının yazarı Nurettin Aslan’ın üstlendiği filmin proje danışmanlığını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şükrü Aslan, film projesinin koordinatörlüğü de Ali Çiftçi üstlendi.

Çekimlerine 2021 yaz aylarında başlanacak olan ‘Suya Yazılmış Zaman’ filmi ile ilgili bilgi veren Demirsoy, “geleneksel ve modern kültürde ‘delilik’ kategorisinin, Dersim gibi özgün bir toplumsal coğrafyada var olma biçimini, sinema sanatı içinde üretmeye odaklanmaktadır. Dünyanın neredeyse her yerinde aynı şekilde kodlanmış ‘deliliğin’, Dersim’in kadim kültürü ve inanç geleneği içinde anlam bulan ayrıksı yeri filmin temel hareket noktasıdır. Bir aşk hikayesi etrafında olup bitenler anlatılacaktır. Amaç, sinemanın hali, dili, tekniği, yöntemi ve bakışıyla bu sosyal olguyu izleyiciyle buluşturmaktır” dedi.

Filmin Almanya’da Berlin ve Stuttgart’ta, Türkiye’de ise İstanbul ve Dersim’de çekimleri yapılacağını ifade eden Demirsoy, “Suya Yazılmış Zaman sinema filminde, aralarında sürpriz isimlerin de bulunduğu geniş bir oyuncu kadrosu yer alacaktır” diye belirtti.

Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere başka ülkelerde de göstermeyi planladıklarını aktaran Demirsoy, “Özgün toplumsal ve kültürel bağlamı, güçlü senaryosu, çekim coğrafyaları, oyuncu nitelikleri ve bir bütün olarak titiz bir çalışmanın ürünü olarak çok geniş sosyal kesimlerin ilgi ve dikkatlerini çekecektir. Film proje ekibi olarak bunun işaretlerini daha şimdiden görebilmekteyiz” değerlendirmesinde bulundu.

PİRHA/İSTANBUL

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim