• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 12 °C

Dersim’de yamaç paraşütü akrobasi şampiyonası

Dersim’de yamaç paraşütü akrobasi şampiyonası
Dersim’de ilk kez yapılan Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası büyük ilgi gördü.

Valilik ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından organize edilen ve ilk defa yapılan Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası açılış programı sonrası gün boyu devam etti. 35'i yamaç paraşütçü toplam 80 sporcu ve teknik heyetin yer aldığı şampiyona da ikili ve akrobasi uçuşları gerçekleştirildi. Bin 200 rakımdaki yüksek tepesinden atlayış gerçekleştiren paraşütçüler Munzur nehri üzerinde akrobasi hareketleri yaptı.

Etkinliğe katılan sporcuların yaptığı flyboard, su kayağı, jetsky ve kano gösterileri ilgi topladı.

Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonasına katılan sporcular Dersim doğasının çok güzel olduğunu ve yamaç paraşütü yapmak için ideal bir yer olduğunu söylediler.

Şampiyonaya Mersin’den katılan Emre Güler, “Tunceli’de yarışma olacağını beklemiyorduk. Çünkü bizim yaptığımız spor güvenli bir spor ve bu sporu denizin üzerinde yapmamız gerekiyor. Böyle bir fikir oluşunca Tunceli’yi araştırdım ve doğasına baktım çok etkilendim ve heyecanlandım. Valilik ve belediye davet etti ve geldik. 5 gündür buradayım deneme uçuşları yaptık. Deneme uçuşları harikaydı. Yüksek irtifalara çıktık Tunceli’ye yukardan baktık. Bizim yeni ve iyi bir tecrübe oldu”dedi.

Yarışmaya katılan Amerikalı  paraşütçü  yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Havaaiden bazı arkadaşlarımla bu yarışmaya katılmak için geldim. Sadece farklı bir paraşüt deneyimi için çok güzel bir yerdeyim. Ayrıca Türkiye’nin farklı bir coğrafyasında farklı bir kültürünü anlamak içinde buradayım ”diye konuştu

Sabah saatlerinde başlayan yarışlar ve akrobasi gösterileri ilgiyle izleyen Dersimliler, ilk kez böyle bir gösteriyi izlemenin keyfini yaşadı.

Özge Yılmaz, “ Böyle güzel bir etkinliğe katıldığımız için çok mutlu olduk,  çok değişik oldu”

Feti Yen, “Dersim’de ilk kez  böyle bir etkinlik gördüm. Munzur üzerinde paraşüt ve diğer etkinlikler oldu. Bizde tatilimiz bu sahilde etkinliğe katılarak geçiriyoruz”

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Tunceli İl Temsilcisi Nazım Arslan, Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonasının Türkiye ve Dersim’de ilk olma özelliğini taşıdığını söyledi.

Arslan, “Bu yarışmanın şöyle bir özelliği var. Türkiye ve Tunceli’de ilk defa yapılıyor. Çok güzel ve çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Hakemlerimiz uluslararası hakemler, 35 akrobat sporcu bu organizasyona katıldı. Bunun dışında yamaç paraşütleri, tender uçuşları var. Kano gösterisi yapıldı, flyboard gösterisi yapıldı. Bununla birlikte Cengiz Koçak’ın bir atlayışı gerçekleşecek. İlimiz bu organizasyonla çok önemli bir ilklere imza attı”dedi.

 

dersimde-yamac-parasutu-campiyonasi-(1).jpgdersimde-yamac-parasutu-campiyonasi-(2).jpegdersimde-yamac-parasutu-campiyonasi-(3).jpeg20181006_2_32730483_37858329.jpg

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim