• BIST 9079.97
  • Altın 2310.792
  • Dolar 32.3393
  • Euro 35.0674
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 10 °C

Dersim’de "Mavi Tur" Sevinci

Dersim’de "Mavi Tur" Sevinci
Keban Baraj Gölü'nde Pertek ilçesinden Çemişgezek ilçesine kadar feribotla tur düzenlendi.

Kendilerine "Dersim Gezginler Grubu" adını veren yaklaşık 120 kişi, Pertek ilçesinden feribotla Keban Baraj Gölü'nde bir ada üzerinde bulunan Pertek Kalesi'ne giderek baharla birlikte yeşile bürünen koyların ve doğanın tadını çıkardı.

Bol bol hatıra fotoğrafı çektiren katılımcılar, davul zurnayla halaylar çekerek eğlendi.Geziyi organize eden fotoğraf sanatçısı Malik Kaya, yaptığı açıklamada, gezilerle Dersim’i tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.Altı yıldır geziler düzenlediklerini belirten Kaya, "Daha gidemediğimiz, keşfetmediğimiz birçok yer olduğunu biliyoruz. Zamanı geldiğinde, yani barış süreci tamamlandığı zaman, oralara da gitmeyi düşünüyoruz" dedi.Kaya, gezilere ilginin her yıl arttığını vurgulayarak, "Amacımız Dersim'i tanıtmak. Gerçekten müthiş güzelliklerimiz, bilinmeyen, görülmeyen güzelliklerimiz var. Bunu insanlar bilmiyor. Biz de bunu bu tür gezilerle ve diğer çalışmalarla dünyaya tanıtmak, insanların buraya gelmesini sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

Dersim’in tarihi ve doğal güzelliklerine dikkati çeken Kaya, şöyle devam etti: "Güzellik olarak, tarih olarak, endemik bitkiler olarak, yaylalar, dağlar, vadiler, sularımız, sporun her dalı yapılabilir, Ovacık ilçemizde kayak merkezimiz var. Tabii ki daha görmediğimiz, ulaşamadığımız yerler vardır. Her seferinde yeni bir yeri keşfediyor ve tanıtıyoruz. Mutlaka buraların görülmesini ve tanınmasını istiyoruz. Bugüne kadar çalışmalarımız devam ediyor ve bu konuda da başarılı olduğumuza inanıyorum. Bugünkü 'mavi tur' gezisini açılış olarak kabul ediyoruz. Farklı bir gezi. Yörede böyle bir gezi organizasyonu olmuyor zaten. Mavi tur denizlerin olduğu yerde oluyor genelde. Onlardan esinlenerek neden biz de bir mavi tur düzenlemeyelim dedik."

Geziye Elazığ'dan katılan Necla Yeter, ilk defa Dersim’de bir geziye katıldığını bildirdi.Yıllardır Dersim’de düzenlenen gezileri takip ettiğini ve hep katılmak istediğini ifade eden Yeter, şunları kaydetti: "Mavi tur, insanların burada kaynaşması çok güzeldi. Hiç tanımadığımız insanlarla çok güzel bir gün geçirdik. Bir köy ziyaretinde bulunduk. Köydeki insanların sıcakkanlılığı, doğası çok güzeldi. Herkesin bu tür gezilere katılması ve bu tür gezileri organize etmesi gerektiğini düşünüyorum. Doğadan koptuğumuz zaman aslında hayatımızdan çok şey kaçırıyoruz gibi geliyor bana." Sadet Erdinç de 11 yıldır  öğretmenlik yaptığını ve son zamanlarda düzenlenen doğa gezileri sayesinde Dersim’i  tanımaya başladığını belirtti.

Son iki yıldır yapılan doğa gezileri sayesinde Dersim’in güzelliklerini keşfetme fırsatı bulduklarını dile getiren Erdinç, "Bunları barış sürecine borçluyuz. Barış sürecinin bittiğini düşünmek bile kabus gibi. Bittiği an yine hepimiz şehir merkezindeki kafelere, birkaç restorana mahkum kalacağız. O yüzden bu tür doğa gezilerini destekliyoruz ve elimizden geldiğince de katılmaya çalışıyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim