• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 22 °C

Dersim’de gondol keyfi

Dersim’de gondol keyfi
Vatandaşların Munzur Çayı’nda keyifli zaman geçirmeleri için Valilik ve Belediye tarafından alınan gondollar hizmete girdi.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel beraberinde Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hıdır Belice ve Belediye Başkan Yardımcısı Sami Doğan ile birlikte Munzur Çayı'nda gondolla gezinti yaptı.

Munzur Çayı’nın çevresinin çok kötü olmasından ötürü proje üretmeye karar verdiklerini ifade eden Vali Tuncay Sonel, “Bu alanın kente kazandırılması için 200 bin metrekarelik bir alanı kapsayan çevre düzenlemesi, yürüyüş ve bisiklet yolları, açık yüzme havuzları, iskeleler, kafeler, dinlenme alanları, minyatür köprüleri içinde barındıran bir çalışma başlattık. Vatandaşlarımızın ailece hoşça vakit geçireceği mekanları kısa sürede yerel imkanları kullanarak, başta Cumhurbaşkanımızın katkısını alarak, hükümetimizin büyük desteğiyle hakikaten çok güzel hale getirdik." dedi.

Munzur Çayı kıyısının cazibe merkezine dönüştürmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Sonel, "Munzur Çayı üzerinde vatandaşa hizmet edecek gondollarımız, gezi teknemiz geldi. Artık Venedik'e gitmeye gerek yok diyoruz. Gelsinler Tunceli'de bu güzel yerlerde gondola binsinler, gondol sefası yapsınlar, Tunceli'mizin güzelliklerini doyasıya yaşasınlar. Artık Tunceli huzur şehri. Vatandaşlarımız, esnaflarımız, yöre insanımız çok memnun. Devletimizin şefkatini ve sıcaklığını yöre insanımıza göstermeye çalışıyoruz”diye konuştu.

Parkların, plajların ve gondolların vatandaşlara ücretsiz hizmet vereceğine işaret eden Sonel, "Parklarımızda vatandaşa nasıl ücretsiz çay ikramımız var ise buraya da vatandaşlarımız gelsinler gondolla ücretsiz bir şekilde gezilerini yapsınlar. Çünkü zaten dünden beri vatandaşlarımız şaşırıyor. Bir bakıyorlar gondol, gezi tekneleri ve Munzur. Hayaldi ama şimdi gerçek oldu." dedi.

Dersim’de gondola binmenin kendileri için hayal olduğunu söyleyen vatandaşlar, bu tür hizmetlerin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Gondolla keyifli zaman geçirdiğini söyleyen Ozan Yıldız isimli vatandaş, “Tunceli’de gondola binmek gayet keyifli. Gondola binmek için Venedik’e gitmeye gerek yok. Bu keyfi Dersim’de rahatça yaşıyoruz. Bu konuda emeği geçen herkese başta valimiz Tuncay Sonel’e teşekkür ediyoruz”dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hıdır Belice ise “Ben hayatım ilk kez gondol gördüm bu yaşımda, ilk kez gondola biniyorum Tunceli gibi bir yerde,  gerçekten mutluluk verici umarım bütün hemşerilerimiz bundan yararlanır”diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim