• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 20 °C

Dersim’de Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı

Dersim’de Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı
Dersim’de de Üç fidan için Emek Partisi İl Örgütü tarafından anma programı gerçekleştirildi.

“Yaşasın Devrim ve Sosyalizm!” pankartı açan katılımcılar Sanat Sokağı’ndan Seyit Rıza Meydanı’na kadar alkış ve sloganlarla yürüyüş gerçekleştirdi.

Burada, başta Deniz, Yusuf ve Hüseyin olmak üzere devrim ve sosyalizm mücadelesinde hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Anmada konuşan Emek Partisi İl Başkanı Ergin Tekin, “Bugün normal günler gibi değil. Bugün Deniz’in, Yusuf’un, Hüseyin’in günü oldu. Denizlerden önce ve sonra hayatını kaybeden devrimcilerin anıldığı bir gün oldu 6 Mayıs. Devrim ve sosyalizm mücadelesinde bilinçlerimizi yenilediğimiz, mevzilerimizi giderek büyüttüğümüz gündür 6 Mayıs” dedi.

AKP’nin üç fidan üzerinden yaptığı açıklamalara tepki gösteren Tekin, “Her 6 Mayıs yaklaştığında herkesin gördüğü bir şeyle karşı karşıya kalıyoruz. Birden bire iktidar sahipleri antiemperyalist oluyorlar, emperyalizmle mücadele ettiklerini söylüyorlar. Öyle bir hal aldı ki Denizler yaşasaydı şu anda yanımızda olurlardı bile demeye getirdiler cümlelerini. Sahte antiemperyalistlerin sesleri bugünlerde yükselmeye devam ediyor. Karşımıza ilkin Erdoğan çıktı. Erdoğan, siyasi hayatının büyük kısmını antiemperyalizme karşı mücadeleyle geçirdiğini söyledi. Aynı şekilde Demokratik Sol Parti’nin genel baş efendisi çıktı karşımıza. Ne dedi. Deniz Gezmişler yaşasaydı AKP’ye oy verirdi. Çünkü ABD karşıtı oldukları için, AKP’ye oy vereceklerini söyledi. Denizleri istismarda en üst noktaya çıktılar. Başından söyleyelim emperyalizmle iş tutmak antiemperyalizm değildir. Açıkça işbirlikçiliktir, bunun ötesi yoktur” dedi.

Emek Gençliği üyesi Eylül Yantemur ise yaptığı konuşmalarda Denizlerin mücadelesine değinerek, “Denizlerin parçası ve temsilcisi olduğu, Türkiye halklarının antiemperyalist mücadele geleneği hala o kadar etkili ki, Millet İttifakı’ndan Cumhur İttifakı’na bütün düzen partileri ve temsilcileri bu mirası istismar etmeye, Türkiye halklarının ilerici duygularına kendi siyasi hesaplarınca oynamaya yelteniyor” ifadelerini kullandı. 

Anmaya, Emek Partisi’nin yanı sıra Yeşil Sol Parti, CHP, siyasi parti temsilcileri, dernek ve sendika temsilcileri de katılarak destek verdi.

Haber:Kenan Korkmaz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim