• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • Tunceli 26 °C

Dersim’de Demokrasi Mitingi

Dersim’de Demokrasi Mitingi
Demokrasi ve Şehitler Mitingi' Dersim’de büyük bir katılım ile gerçekleştirildi.

Dersim’in 7 ilçesi ile birçok köy ve il merkezinde ellerinde Türk bayrakları ile  valilik önünde düzenlenen demokrasi ve şehitler mitingine 4 bin kişi katıldı. Valilik bahçesini büyük bir coşkuyla ellerinde Türk bayraklarıyla dolduran kalabalık kitle sık sık şehitler ölmez vatan bölünmez, Darbeciler halka hesap verecek ve kahrolsun FETÖ sloganları attı.

Demokrasi ve şehitler mitingine Vali Osman Kaymak, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, Türkiye'nin tek kadın cumhuriyet başsavcısı olan Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı Başak Eryılmaz Şaktanlı, Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl Jandarma Komutanı Abdullah Cüneyt Küsmez AKP, Malatya Milletvekili Mustafa Şahin AKP il başkanı Fatih Tek, CHP il başkanı Ali Rıza Güder ile birlikte birçok STK temsilcisi de katıldı.

Mitingde ilk olarak saygı duruşu düzenlendikten sonra, İstiklal Marşı okundu. Müftülükten bir görevlinin Kuran-ı Kerim okumasından sonra sırasıyla Alevi Dedesi Ali Ekber Yurt, CHP il başkanı Ali Rıza Güder, AKP il başkanı Fatih Tek ile AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin'in konuşmalarından sonra Tunceli Valisi Osman Kaymak kürsüye gelerek konuştu. Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmada darbenin öncelikle halkının kararlı iradesi ve Cumhurbaşkanının kararla duruşuyla engellendiğini belirterek şöyle konuştu; Bu darbenin önlenmesinde önemli rolü olan önemli kesimler var. Birincisi Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Allah ondan razı olsun, ömrü uzun olsun. Onun meydana çıkıp halkı meydanlara çağırmasıyla, kendisine yapılan darbeyi kabul etmeyen çok değerli halkımız meydanlara, sokaklara çıkarak gerçekten topla, tüfekle, uçakla, F-16'dan imanın ve vatan sevgisinin yüksek olduğunu gösterdiler, Allah onlardan razı olsun, şehitlerimize Allah rahmet eylesin, yaralılarımıza Allah acil şifalar versin. Buna askeri darbe diyemeyiz. Askerin içerisine sızmış hainlerin yapmış olduğu bir hareketti. Şüphesiz ordu içerisinde çok değerli komutanlarımız vardı. Gerçekten sizler gibi, bizler gibi vatanını milletini seven ve bunları kabul etmeyen komutanlar. Onlarda mücadele ederek, onların amaçlarına ulaşmalarını engellediler. Şüphesiz polislerimiz Ankara'da, İstanbul'da canlarıyla her türlü imkanı kullanarak bu darbeye karşı durdular ve darbe amacına ulaşamadı. Bugün Allah şükür bütün Türkiye'de işte Yenikapı'da hepimiz birlik ve beraberlik içerisinde bu yenilginin bayrama dönüşmesini kutluyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından vali ve diğer konuklar alanda toplanan halk ile birlikte alana kurulan dev ekranda Yenikapı mitingini birlikte izledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim