• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 18 °C

Dersim’de Darbe protesto edildi

Dersim’de Darbe protesto edildi
Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri, “ Ne askeri darbe ne sivil diktatörlük” pankartı açarak darbeyi protesto etti.

Sanat Sokağında bir araya gelen yüzlerce kişi, 15 Temmuz akşamı yaşanan Darbe girişimini yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto etti. “ Ne askeri darbe ne sivil diktatörlük” pankartı açan grup, Seyit Rıza parkına doğru yürüyüşe geçti.

Grup adına açıklamayı okuyan Demokratik Alevi Derneği  EşBaşkanı Ayten Şimşir, Gezi sürecinde halkı sokağa çıkmaya yasaklayan zihniyetin şimdilerde kendi saltanatı için destek gösterileri çağrısında bulunduğunu söyledi.

15 Temmuz gecesi Türkiye tarihinde üzerinde çokça konuşulacak önemli gelişmelerin yaşandığına dikkat çeken Şimşir,“Tür Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup ülke yönetimine el koymaya çalıştı.TBMM-MİT ve Genelkurmay Başkanlığına askeri helikopterler ve savaş uçaklarıyla ateşe verildi.Yaşanan süreç başbakan tarafından “ askeri bir kalkışma” olarak tanımlandı.”dedi.

Sokağa çağrı ve demokrasi bayramı adı altında gündemin saptırıldığını belirten Şimşir, “Gezi sürecinde halkın sokağa çıkmasını yasaklayan zihniyet; şimdi ise taraftarlarını polis desteğiyle ve selalarla sokağa çağırarak kendi saltanatına destek gösterileri yapmaya çağırmaktadır.Sokağa çağrı ve demokrasi bayramı adı altında gündem saptırılmakta ve faşizm, toplumsal alanın her tarafına nüfuz ettirilmek istenmektedir.”diye konuştu.

Sokağa çıkan İŞİD zihniyetinin  darbe girişimi karşısında demokrasi değil başkanlık sistemini koruduğunu dile getiren Şimşir şunları söyledi:

“Bu olayda halkın emek, barış ve demokrasi güçlerinin, işçi sınıfının yararına olumlu bir durum çıkmayacağı gibi hak arayanlar üzerindeki baskılarda gittikçe artacaktır.”dedi.

Devletin Kürt sorununa yönelik çözümsüzlüğün sosyal ve  siyasal krizi derinleştiğine dikkat çeken Şimşir,Türkiye’nin çeşitli yerlerinde Alevi mahallerine dönük saldırıların gerçekleştiğini belirtti.

Şimşir, “Aleviler; tarihin hiçbir döneminde bugünkü kadar kültürel ve fiziki soykırım eşiğine gelmemiştir.Gelinen aşamada daha fazla örgütlü duruş sergileyip dayanışmaya ve kendilerini savunmaya ihtiyaçları vardır.”diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim